• Microsoft brengt Cortana naar Android-vergrendelscherm

  Microsoft heeft grootse plannen om spraakassistent Cortana naar het vergrendelscherm van Android te brengen. Daarmee wil het bedrijf de concurrentie aangaan met Google's eigen menu, waarmee je snel apps als de camera of telefoon kunt openen.

  De website MSPoweruser laat de mogelijkheid zien in een bètaversie van de nieuwe Cortana-app. Met de vernieuwde app geïnstalleerd kan een Cortana-icoontje op het lockscreen worden gezet, dat met een simpele swipe te openen is. Vanaf dan kan Microsoft's stembesturing gebruikt worden om bijvoorbeeld taken te verrichten of op internet te zoeken.

  Cortana op vergrendelscherm

  Aanmelden voor de bètaversie van Cortana voor Android kan via Google Play. Cortana werkt op lang niet alle smartphones of tablets, dus kijk goed of je de app überhaupt kunt downloaden.

  Als jouw toestel geschikt is, kun je Cortana downloaden en je aanmelden voor het bètaprogramma. Je krijgt daarna een update voor de testversie. Als je die installeert, vraagt de app je bij het opstarten ervan of je Cortana op je vergrendelscherm wil zetten.

  Microsoft weigerde jarenlang een fatsoenlijke Android-versie van Office te maken.

  Concurrentie tegenwerken

  Het is niet de eerste keer dat een van de grote techbedrijven zijn eigen apps inzet om soortgelijke apps van concurrenten tegen te werken. Google kent het trucje zelf maar al te goed: Google Maps is op de iPhone een serieuze concurrent van Apple Maps, en in de Google-app zijn stembesturingsopties is ook beschikbaar als alternatief voor Siri.

  Andersom kan het natuurlijk ook. Zo weigerde Microsoft jarenlang een fatsoenlijke Android-versie van zijn Office-pakket te maken en verdenkt Spotify Apple ervan app-updates tegen te houden om Apple Music voorrang te geven.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :