• Microsoft doodt HP Elite X3 met einde Windows Mobile

  Microsoft stopt met de verdere ontwikkeling van Windows Mobile, waardoor HP zich genoodzaakt ziet de verkoop van zijn Elite X3 vroegtijdig af te breken.

   

  Eén toestel voor zowel onderweg als achter het bureau: de visie voor HP’s Elite X3 was duidelijk. HP was de laatste grote naam die zich met zo’n volle gewicht achter Microsofts mobiele project zette. Waar alle andere grote namen al uit de race waren gestapt, zag HP toekomst in de veelzijdigheid van het de mobiele Windowsversie. Continuüm was nog niet perfect, maar met de integratie van thincliënt-capaciteiten zou de X3 succesvol een echte laptop kunnen vervangen in verschillende scenario’s. Dat Windows Mobile in het slop zat, was geen probleem: Microsoft beloofde immers ondersteuning van het OS op de lange tijd, zodat HP de marge had om een nieuwe niche uit te kerven.

   

  En toen keerde Microsoft zijn kar. Volgens The Register bevestigde Microsoft officiëel aan HP’s EMEA-baas Nick Lazaridis dat er geen verdere ontwikkeling van het mobiele OS zal plaats vinden: lees: Windows 10 Mobile ligt op palliatieve zorg waar het zal inslapen. HP zit met de gebakken peren: als hardwarebedrijf ziet het zijn softwarepartner voor een splinternieuw product vroegtijdig wegvallen. Zonder Windows 10 Mobile en Continuüm is er geen Elite X3.

   

  Einde van de X3

  Het verwondert ons dan ook niet dat Lazaridis aan The Register vertelt dat ook de Elite X3 langzaam naar het graf begeleid wordt. De verkoop wordt op een laag pitje geschoven en tegen het einde van 2019 verdwijnt ook de ondersteuning. Daarmee ziet HP af van een roadmap waarin het een heldere toekomst zag voor de supertelefoon. Op termijn waren er verschillende opvolgers van de X3 gepland. Die zullen nu nooit het levenslicht zien.

   

  Noem het verdwijnen van de Elite X3 en Windows 10 Mobile gerust een kroniek van een aangekondigde dood. Het marktaandeel van Microsofts mobiele OS was alleen zichtbaar onder een elektronenmicroscoop en leek ondanks de push van HP niet bepaald aan een heropleving toe. Zowel de gewone als de zakelijke consument hebben voor Android en iOS gekozen. Dat is de realiteit, roadmaps en goede intenties ten spijt.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :