• Microsoft is gestopt met leveren Windows 7 Professional-licenties aan oem's

  Microsoft is per 31 oktober gestopt met het leveren van Windows 7 Professional-licenties aan fabrikanten van pc's en laptops. Andere versies van Windows 7 waren al langer niet beschikbaar. Computerbouwers kunnen nu alleen nog Windows 10 afnemen bij de softwaremaker.

  De verkoop van Windows 7 aan consumenten stopte al in oktober 2013 en een jaar later stopte Microsoft met het leveren van licenties van de Home- en Ultimate-versies aan oem's. Computerbouwers konden de afgelopen twee jaar echter nog Windows 7 Professional-licenties afnemen, om computers en laptops met dat besturingssysteem in de winkels te leggen.

  Tegelijkertijd met het stoppen van leveren van Windows 7 Professional is Microsoft ook gestopt met de verkoop van licenties op Windows 8 en 8.1 aan oem's. Dat betekent dat nieuwe computers die met het besturingssysteem van Microsoft geleverd worden, vanaf nu Windows 10 zullen hebben.

  Fabrikanten en leveranciers hebben nog wel producten op voorraad met Windows 7 Professional. Dat besturingssysteem staat op het moment van schrijven nog op veel nieuwe laptops; in de Pricewatch van Tweakers staan 763 modellen met het OS. Van alle complete systemen die in de Pricewatch staan is zelfs het meerendeel nu nog voorzien van Windows 7 Professional.

  Microsoft noemt de datum van de verkoopstop aan oem's zelf in zijn Windows lifecycle fact sheet. Aanvankelijk had het bedrijf al twee jaar eerder willen stoppen met het leveren van Windows 7-licenties aan oem's, maar dat werd uitgesteld. Microsoft blijft Windows 7 nog tot 14 januari 2020 ondersteunen met beveiligingsupdates.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :