• Microsoft moderniseert beheer van Windows Server

  Microsoft licht in een blogpost een tipje van de sluier van Project Honolulu. Dat project omhelst de volledige modernisering van Windows Server. Beheerders gebruiken veel verschillende GUI-tools en PowerShell om het beheer van vele servers eenvoudiger te maken. Microsoft hoopt het (werk)leven van deze IT’ers met zijn nieuwe tool gemakkelijker te maken.

  Gebruikersinterface

  De nieuwe applicatie die Microsoft onthult, bereik je via het web en zit in een modern jasje. “Voor ons houdt modernisering in om gebruikers meer flexibiliteit te geven in hoe en waar ze tools uitrollen en gebruiken,” vindt Microsoft. De nieuwe gebruikersinterface moet deze flexibiliteit garanderen.

  In de grafische gebruikersinterface kan je alle tools terugvinden die je als beheerder nodig hebt. Aangezien de interface gebruik maakt van URL’s kan je de links van de verschillende tools gebruiken om informatie in een andere applicatie te bekijken. “Elke tool is niet alleen beschikbaar in één plaats, maar kan eveneens gefilterd worden om contextuele data in een andere tool te tonen,” aldus Microsoft.

  Eén van de tools die je in de interface kan terugvinden, is bedoeld voor het beheer van hyperconverged infrastructuur. Hyperconverged systemen maken veelal gebruik van vSphere of open source software. Microsoft is er echter van overtuigd dat Windows Server eveneens hyperconverged is en zet deze aanname in de verf met verschillende blogposts en een aparte tool in de nieuwe interface.

  Preview

  Tegen het einde van deze week publiceert Microsoft een technische preview van Project Honolulu. Iedereen kan deze software downloaden en uitproberen. Wanneer de finale versie van Microsofts beheerplatform wordt uitgerold, is voorlopig nog niet bekend.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :