• Microsoft omarmt 500 miljoen actieve Windows 10-toestellen

  Microsoft stak direct van wal tijdens zij grote Build 2017-persconferentie in Seattle. Het klopte zich fier op de borst dat het 500 miljoen actieve Windows 10-toestellen heeft. Dat is een klim van 100 miljoen toestellen sinds het vorige nieuws in september 2016.

  Het cijfer oogt indrukwekkend, maar Microsoft mikte op 1 miljard toestellen tegen midden 2018 in zijn originele prognoses. Het stelde die prognose later bij en moest toegeven dat het wellicht langer zal duren.

  De softwaregigant wil met die cijfers alle ontwikkelaars warm maken voor zijn Windows Store-platform en Universal Windows Platform-apps na de aankondiging van Windows 10 S vorige week. Microsoft gokt namelijk flink met de nieuwe versie van Windows 10 om zoveel mogelijk ontwikkelaars aan boord te krijgen. Dan zijn nieuwe cijfers altijd een prima motivator.

  Naast Windows 10 heeft Microsoft nog wat cijfers gedeeld op Build 2017. Zo hebben ze 100 miljoen actieve Office 365-leden en 141 miljoen Cortana-gebruikers die maandelijks de dienst gebruiken. Tot slot zijn er meer dan 12 miljoen organisaties die de Azure Active Directory gebruiken en zit meer dan 90% van de Fortune 500-bedrijven in de Microsoft Cloud.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :