• Microsoft schaart zich achter de Linux Foundation

  Microsoft is groot geworden door het aanbieden van zijn eigen software die hij angstvallig weghield van alles dat met open source te maken had. Dat Steve Ballmer, de voormalige CEO van het bedrijf, de Linux Foundation 15 jaar geleden ‘kanker’ noemde, spreekt boekdelen. Toch is Microsoft de voorbije jaren een steeds grotere bijdrage gaan leveren aan open source. Als kers op de kaart treedt het bedrijf nu toe tot de Linux Foundation.

  Onder het nieuwe beleid van Satya Nadella heeft Microsoft een koerswijziging ondergaan. Het bedrijf draagt al enkele jaren bij aan Linux en heeft PowerShell, Visual Studio Code en de JavaScript engine van de Edge-browser open source gemaakt. Bovendien werkt Microsoft samen met Canonical om Ubuntu in Windows 10 beschikbaar te maken en heeft het Visual Studio beschikbaar gemaakt voor Mac-gebruikers.

  Jim Zemlin van de Linux Foundation ontvangt Microsoft dan ook met open armen. “Microsoft is beter in staat om samen te werken met de open source gemeenschap om mobiele ervaringen en cloudervaringen naar meer mensen te brengen,” vertelt Zemlin.

  Niet alleen Microsoft, maar ook Google komt met verrassend nieuws. Google treedt immers toe tot de .NET Foundation. Het softwarebedrijf heeft vooralsnog weinig interesse getoond in .NET en Android maakt gebruik van Java, de grootste concurrent van .NET. Aangezien .NET nog steeds een belangrijke rol speelt voor zakelijke software zou het een goede stap zijn voor Google om .NET op zijn minst op het Google Cloud Platform te ondersteunen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :