• Microsoft sluit mogelijkheid voor gratis upgrade Windows 10 af

  Microsoft trekt de stekker uit een omweg voor wie nog gratis wilde upgraden naar Windows 10. Vanaf 31 december stopt het bedrijf met het aanbieden van de optie voor wie assistieve technologieën gebruikt.

  Bij de lancering van Windows 10 stelde Microsoft een gratis upgrade beschikbaar voor gebruikers van het oudere Windows 7 en 8. Daar zat een tijdslimiet op: het aanbod verstreek een jaar na het officiële debuut van Windows 10 in 2015. Microsoft stopte na dat jaar ook effectief met het voorzien van de upgrade, maar in de praktijk was het nog altijd mogelijk om kosteloos de overstap te maken als je de achterpoortjes kende. Microsoft gaat nu één van die sluipwegen afsluiten.

  Het gaat om het aanbod voor mensen die gebruik maken van assistieve technologieën in Windows 10. Dat omvat tools gericht op mensen met beperkingen, zoals de voorziening van spraaktechnologie en een vergrootglas voor slechtzienden. Wie van die toegankelijkheidsopties gebruik maakt, kon nog altijd gratis upgraden naar Windows 10 via een updatepagina. Omdat Microsoft echter niet controlleert of je die assistieve technologieën effectief nodig hebt, kon in de praktijk iedereen zich via deze optie aanmelden voor een gratis overstap. Maar niet voor lang meer: op 31 december 2017 verstrijkt ook dit aanbod, zo geeft Microsoft sinds kort op de pagina aan.

  Er blijft nog altijd een ander achterpoortje open om van Windows 7 en 8 zonder kosten naar Windows 10 te gaan. Wie een clean install uitvoert op een computer, kan nog altijd gratis upgraden naar het OS. Het is niet duidelijk of Microsoft ook hier zal ingrijpen en de mogelijkheid zal afsluiten.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :