• Microsoft wil Windows 10 tot hub voor smarthomes maken

  Microsoft werkt aan een functie waarmee computers met

  Windows 10 een hub kunnen worden voor slimme apparaten in huis, de zogenoemde smarthome.

  Aan Home Hub voor Windows 10 wordt al zeker een half jaar gewerkt, schrijft WindowsCentral op basis van bronnen. De meeste functies van Home Hub worden naar verwachting eind volgend jaar uitgebracht.

  Met Home Hub zou Microsoft de concurrentie aangaan met Amazon Echo en Google Home. De software zou hetzelfde kunnen als die twee apparaten.

  Als groot voordeel wordt genoemd dat de Home Hub op alle Windows 10-apparaten is te gebruiken, zoals PC's, smartphones en tablets. Gebruikers hoeven daarvoor geen nieuwe apparaten aan te schaffen.

  Daarnaast hebben die apparaten allemaal een touchscreen. Iets dat de Echo en Home niet hebben. Ook komt er functionaliteit voor het gebruik van touchpennen.

  Cortana

  Voor Home Hub zal Microsoft gebruikmaken van Cortana, de stemassistent die is ingebouwd in Windows 10. Microsoft heeft Cortana nog niet uitgebracht in Nederland.

  Ook een van de onderdelen van de nieuwe functie is het delen van informatie met andere computergebruikers, bijvoorbeeld in een gezinssituatie. Zo is het makkelijker om agenda's van andere gezinsleden in te zien.

  App

  Microsoft werkt voor de Home Hub aan een speciale app die het mogelijk maakt om slimme apparaten in het huis te bedienen. Er wordt volgens de bronnen bovendien gewerkt aan apps voor Android en iOS.

  Andere bedrijven wordt aangemoedigd om computers te maken die als centrum voor de Home Hub kunnen dienen. Het is niet duidelijk of Microsoft zelf ook een apparaat uitbrengt dat speciaal voor Home Hub is gemaakt.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :