• Nieuw lek toont opnieuw iPhone 8-ontwerp

  Afgelopen maandag kondigde Apple een groot aantal nieuwe apparaten aan, maar van de iPhone 8 was nog geen spoor te bekennen. Dat kwam overigens niet als een verrassing, want de nieuwe iPhones worden doorgaans altijd in september of oktober gepresenteerd, echter hebben we dankzij een constante stroom aan geruchten al een goed idee gekregen wat we kunnen verwachten.

  iPhone 8

  In het afgelopen weekend vond er bovendien een AMA plaats met een anonieme insider die over vertrouwelijke informatie zou beschikken over toekomstige Apple-producten, waaronder de iPhone 8. Volgens zijn informatie is de iPhone 8 door Apple voorzien van een scherm met een geïntegreerde vingerafdruksensor, 3GB aan werkgeheugen en het toestel zou ook ondersteuning bieden voor draadloos opladen. Mocht de informatie blijken te kloppen, dan hoeven we ons geen zorgen te maken over de schematische tekeningen die suggereerden dat Touch ID naar de achterzijde van de iPhone 8 zou zijn verplaatst.

  Daarnaast verscheen er op de Computex in Tapei een dummy van het vermeende iPhone 8-ontwerp. Het lek lijkt enkele eerdere geruchten te bevestigen, zoals een voorkant die vrijwel alleen bestaat uit scherm met een kleine rand aan de bovenzijde voor de plaatsing van een FaceTime-camera, een 3d-camera voor gezichtsherkenning, een oorspeaker en andere sensoren. De metalen dummy wordt vermoedelijk door fabrikanten van accessoires gebruikt om te controleren of hun beschermhoesjes goed om de behuizing van de iPhone 8 passen. Het is overigens niet zo dat deze informatie afkomstig is van Apple, want doorgaans worden de schematische tekeningen gelekt door leveranciers in de toeleveringsketen van het bedrijf.

  Afgezien van het nieuwe ontwerp en de bovengenoemde eigenschappen, zal de iPhone 8 ook beter bestand zijn tegen water, een langere accuduur bieden en ondersteuning krijgen voor augmented reality. Tijdens de WWDC 2017-keynote werd duidelijk dat augmented reality een technologie is waar Apple zeer geïnteresseerd in is. Voor iOS 11 is er zelfs een speciale AR-sdk geïntroduceerd, waarmee ontwikkelaars apps kunnen bouwen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :