• Nieuwe 9,7-inch iPad beschikt niet over gelamineerd scherm

  De experts van iFixit hebben een teardown gepubliceerd van de nieuwe 9,7-inch iPad en hieruit blijkt dat het interne ontwerp bijna een kopie is van de originele iPad Air. Apple bracht de nieuwe iPad afgelopen vrijdag uit in Nederland samen met de rode iPhone 7 en 7 Plus, nieuwe polsbandjes voor de Apple Watch en een iPhone SE met 128GB aan opslagruimte.

  Teardown iPad 9.7 (2017)

  Op de onderstaande foto zien we de originele iPad Air (links) en de nieuwe iPad (rechts). Het meest opvallende verschil is de grotere Wi-Fi-module van de iPad Air, maar voor de rest zien beide tablets er vrijwel identiek uit. Volgens iFixit is de nieuwe 9,7-inch iPad nog steeds moeilijk te repareren, omdat de voorkant is vastgelijmd aan de behuizing om alles op zijn plek te houden. Een voordeel van de iPad is dat de accu niet aan het moederbord is gesoldeerd.

  Apple introduceerde de nieuwe iPad voornamelijk om zijn prijs. In de Verenigde Staten is het namelijk de goedkoopste tablet die Apple ooit heeft gemaakt, echter komt de prijs van $329 in Nederland uit op €409 voor de 32GB-versie en €509 voor de 128GB-versie, waardoor ze niet veel goedkoper zijn dan de oude iPad Air 2. Naast een scherm met een hogere helderheid wordt de nieuwe iPad ook aangedreven door de Apple A9-soc, die sneller en efficiënter is dan de A8X van de iPad Air 2.

  De vijf generatie iPad is echter ook enigszins dikker en zwaarder dan de iPad Air 2, omdat het niet beschikt over een volledig gelamineerd Retina-scherm met antireflectiecoating om de kosten laag te houden. De overige specificaties zijn identiek gebleven. Het 9,7-inch scherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels (264 pixels per inch), 8-megapixelcamera aan de achterzijde, 1,2-megapixel FaceTime camera, twee luidsprekers, Lightning-poort, 3,5mm-koptelefoonaansluiting, Touch ID met ondersteuning voor Apple Pay en Bluetooth 4.2.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :