• Nieuwe draadloze oordopjes voor iPhone 7 en 7 Plus?

  Eerder dit jaar gingen er al geruchten dat Apple zou werken aan draadloze oordopjes, die samen met de iPhone 7 en iPhone 7 Plus zouden worden geïntroduceerd. De nieuwe vlaggenschepen beschikken naar verluidt niet langer over een traditionele 3,5mm-koptelefoonaansluiting. Volgens de site MacRumors heeft Apple ook een aanvraag ingediend voor het handelsnaam AirPods, de vermoedelijke naam van de nieuwe draadloze oordopjes.

  AirPods

  De site merkt op dat de aanvraag inmiddels in behandeling is genomen en ontdekte ook een paar extra details. Het handelsmerk werd aangevraagd door een bedrijf met de naam Entertainment in Flight LLC. We weten echter uit het verleden dat Apple vaak namen gebruikt van andere bedrijven op deze documenten, zoals dat eerder gebeurde met de iPad, CarPlay en iWatch. Er zijn echter ook aanwijzingen gevonden die suggereren dat Entertainment Flight in handen is van Apple. Een nieuw document toont namelijk de handtekening en naam van een Apple-medewerker.

  Het document is getekend door Entertainment in Flight manager Jonathan Brown, wat toevallig ook de naam is van een Apple-medewerker. Bij Apple draagt Brown de titel Senior Counsel Standards, waardoor hij verantwoordelijk is voor de registratie van patenten en handelsmerken.

  De aanvraag voor een handelsmerk hoeft overigens niet automatisch te betekenen dat het ook daadwerkelijk een product gaat worden. Apple registreerde bijvoorbeeld eveneens het handelsmerk iWatch, en zoals we allemaal weten werd de smartwatch als de Apple Watch geïntroduceerd. Toch lijkt het in onze ogen een voor de hand liggend product te zijn, mocht het bedrijf afscheid nemen van de 3,5mm-koptelefoonaansluiting op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

  Volgens 9to5Mac worden de draadloze oordopjes van Apple ontwikkeld door een nieuw team dat werd samengesteld na de overname van Beats. De AirPods zullen volledig draadloos worden, waarbij er zelfs geen snoer nodig is om beide oortjes met elkaar te verbinden. Daarnaast kunnen ze via een meegeleverde case worden opgeladen. Het is onwaarschijnlijk dat de draadloze AirPods standaard bij de iPhone 7 en 7 Plus worden meegeleverd. De nieuwe toestellen worden naar alle waarschijnlijk geleverd met de bestaande EarPods, die zullen zijn voorzien van een Lightning-connector.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :