• Nieuwe iPad zal geen fysieke home-knop hebben

  Er doen al enige tijd geruchten de ronde dat de volgende iPhone geen fysieke home-knop zal hebben. Toch zal de iPhone niet het eerste iOS-toestel zonder home-knop worden, maar de iPad. Makotakara, een Japanse website die het al vaker bij het juiste eind had, beweert immers dat Apple volgend jaar een iPad met een 10,9-inchscherm zal lanceren. Dit toestel zal even groot blijven als de iPad Pro van 9,7 inch, waardoor er niet langer plaats is voor een home-knop.

   

  Om een 10,9 inchscherm te passen in een relatief kleine vormfactor zullen de bezels van de iPad een stuk dunner zijn dan nu het geval is. Dit zal jammer genoeg ten koste van de dikte van het toestel gaan. Makotakara zegt immers dat het toestel 7,5 millimeter dik zal zijn, wat ongeveer dezelfde dikte is dat de iPad Air van 2013 had. Deze verdikking is hoogstwaarschijnlijk noodzakelijk om ruimte te maken voor de batterij van het toestel.

   

  In hoeverre Makotakara gelijk heeft, zal in de toekomst moeten blijken. De Japanse website spreekt alvast eerdere beweringen tegen. In oktober dacht men immers dat de nieuwe iPad een 10,1-inchscherm zou krijgen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :