• Nieuwe MacBook Air- en MacBook Pro-modellen komen in oktober

  De iPhone 7 en 7 Plus zijn inmiddels aangekondigd en uitgebracht, maar Apple komt mogelijk dit jaar met nog meer nieuwe apparaten. Rhoda Alexander, analist bij onderzoeksbureau IHS Markit Technology, verwacht dat het bedrijf dit najaar de MacBook Air en MacBook Pro gaat vernieuwen, vermoedelijk in oktober.

  MacBook Pro en Air 2016

  Er gaan al geruime tijd geruchten dat Apple werkt aan een nieuwe MacBook Pro. In augustus schreef Bloomberg dat dit nieuwe model wordt voorzien van een klein oledscherm boven het toetsenbord, een feature die intern bij Apple bekend staat als ‘Dynamic Function Row’. Daarnaast zou Apple de nieuwe MacBook Air-modellen willen voorzien van een usb-c-aansluiting, terwijl de iMac een nieuwe gpu krijgt.

  Het doel van het tweede scherm is om de sneltoetsen meer functionaliteit te geven. Het scherm kan bijvoorbeeld mediabediening weergeven wanneer iTunes is geopend of bewerktools wanneer je een artikel schrijft in Word. Verder kan Apple door middel van software-updates meer functionaliteit aan het scherm toevoegen in plaats van dat het de hardware van de MacBook moet vernieuwen. Volgens Bloomberg is de nieuwe MacBook Pro een fractie dunner dan de huidige modellen, maar loopt de behuizing niet taps toe, zoals wel het geval is met de MacBook Air en de 12-inch MacBook. Het drukgevoelige Force Touch-trackpad is ook iets breder geworden, aldus de bron van Bloomberg.

  Alexander zegt dat de productie van de 13,3/15,4-inch MacBook Pro en 13,3-inch MacBook Air in het tweede kwartaal van start is gegaan. De producten worden volgens de analist in september of oktober aangekondigd, hoewel de kans klein is dat de introductie nog deze week zal plaatsvinden.

  Onduidelijk is ook nog door welke chips ze worden aangedreven, maar gezien de timing is het onwaarschijnlijk dat er is gekozen voor de Kaby Lake-chips van Intel. De chips die Apple doorgaans gebruikt voor de MacBook Pro zijn namelijk nog niet beschikbaar. Het voordeel van deze chips zijn de sterk verbeterde grafische prestaties, echter zou Apple ook een optie bieden om de nieuwe exemplaren uit te rusten met een Polaris-gpu van AMD.

  Het ligt voor de hand dat deze producten worden aangekondigd op een persevenement en tot op heden zijn er nog geen uitnodigingen naar de pers verstuurd. We zullen dus nog even geduld moeten hebben.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :