• Officiële illustraties bevestigen Samsung Galaxy S8 en S8+ geruchten

  Een aantal illustraties die afkomstig zijn uit een systeemdump van de Galaxy Tab S3-tablet bevestigen een aantal geruchten over de Samsung Galaxy S8-serie. De illustraties tonen een onaangekondigde Samsung-telefoon met een vingerafdrukscanner naast de camera, virtuele knoppen voor navigatie en een scherm dat bijna doorloopt tot de onderkant van de telefoon. Het toestel in kwestie komt vrijwel exact overeen met de foto’s die vandaag werden gelekt.

  Samsung Galaxy S8 en S8+

  Geen thuis-knop, vingerafdrukscanner naar achterzijde

  Samsung heeft de bezel onder het scherm flink weten te reduceren door de fysieke thuis-knop te verwijderen. Het scherm bedekt daardoor vrijwel de gehele voorzijde van de Galaxy S8. Een vingerafdrukscanner is nog steeds aanwezig, echter is deze verplaatst naar de achterzijde van de Galaxy S8, net naast de lens van de camera. De multitask-, thuis- en terug-knop worden als virtuele knoppen in de onderste rand van het scherm weergegeven. Het scherm is net als de recente iPhones drukgevoelig, hoewel het nog niet geheel duidelijk is hoe Samsung de technologie heeft geïmplementeerd.

  Desktop-functionaliteit met DeX

  De afbeeldingen bevestigen ook dat Samsung komt met een dockingstation genaamd DeX. Dit dockingstation maakt het mogelijk om de Galaxy S8 aan te sluiten op een toetsenbord, muis en monitor. De functionaliteit transformeert jouw smartphone tot een volwaardig werkstation, vergelijkbaar met de Continuum-functionaliteit van Windows 10 Mobile. We verwachten dat het DeX-dock los zal moeten worden aangeschaft.

  Grotere schermen, snellere processor

  De twee modellen zijn uitgerust met gekromd een 5,8- en 6,2-inch amoled-scherm (beeldverhouding 18.5:9) , wat vermoedelijk ook resulteert in een iets andere resolutie dan het gebruikelijke 2560 x 1440 pixels. Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 835 of de Samsung Exynos 9810 (Europese variant). Beide chips zijn ongeveer 10% sneller dan hun voorgangers, met 23 procent betere grafische prestaties, terwijl ze 20% minder energie verbruiken.

  Het lagere energieverbruik is een belangrijke verbetering, want de capaciteit van de accu is met respectievelijk 3000mAh en 3500mAh ongewijzigd gebleven. De Galaxy S8-serie beschikt over 4GB aan werkgeheugen en 64GB opslagruimte, dat met een geheugenkaartje kan worden uitgebreid naar 256GB. De onderkant van de telefoon bevat een 3,5mm-koptelefoonaansluiting en een usb c-poort.

  Aan de achterzijde is een 12-megapixelcamera geplaatst, terwijl selfies kunnen worden geschoten met de 8-megapixelfrontcam. De camera zou ook in staat zijn om tekst te vertalen en objecten te herkennen. Daarnaast kan de selfiecamera ook je iris scannen, zodat je de vingerafdrukscanner niet langer hoeft te gebruiken.

  Het tweetal wordt gelanceerd met de nieuwe virtuele assistent Bixby. De assistent van Samsung kan naar verluidt complexere commando’s verwerken dan concurrerende diensten en kan worden geactiveerd met een fysieke knop aan de zijkant.

  Releasedatum, prijs en onthulling

   

  De onthulling van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zal op 29 maart plaatsvinden tijdens het eerste Unpacked-evenement in 2017. In Europa krijgt de Galaxy S8 een prijs van 799 euro en voor de 6,2-inch S8 Plus moet 899 euro worden neergeteld, waarmee ze 100 euro duurder zijn dan hun voorgangers. Beide modellen zijn vanaf 21 april te koop.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :