• Ondersteuning eerste update Windows 10 stopgezet

  Staat op je computer nog altijd Windows 10 versie 1511, alias de Windows 10 novemberupdate, dan is nu een goed moment om te upgraden. Microsoft trok gisteren de stekker uit de ondersteuning voor deze versie van het besturingssysteem. Het betekent dat gebruikers niet meer op veiligheidsupdates kunnen rekenen.

  Windows-as-a-service

  Het einde van de onderhoud voor de novemberupdate omvat alle versies van het OS: zowel de Home Edition en de Pro-versie als Education en Enterprise. Gelijktijdig met deze Windows 10-versie liet Microsoft ook de ondersteuning vallen voor Office 2007. Het relatief snelle einde voor Windows 10 1511 maakt onderdeel uit van Microsofts Windows-as-a-service strategie: elke grote update van Windows 10 wordt 18 maanden lang ondersteund. Het onderhoud voor de oorspronkelijke Windows 10 versie stopte in mei van dit jaar.

  Bedrijven, die hun toestellen meestal veel langer op dezelfde versie laten draaien, hebben de mogelijkheid om voor een trager update-regime te opteren. Wie daar echter buiten valt, doet er beter aan om naar een nieuwe versie van Windows 10 over te stappen. Zonder veiligheidsupdates laat je je computer open voor cyberaanvallen. Microsoft zelf maant wie nog altijd op een oudere versie zit aan om te upgraden met notificaties op hun scherm. Het gaat dan specifiek om gebruikers met Education of Enterprise; op de Home Edition en in Pro worden updates automatisch geïnstalleerd.

  Wie niet helemaal zeker is hoe hij het upgradeproces in gang zet, kan meer informatie vinden op Microsofts hulppagina. Een snelle manier is om naar de downloadpagina van Windows 10 te surfen en daar op ‘Update Nu’ te klikken. Microsoft is momenteel bezig met de voorbereiding van zijn nieuwste Windows 10-versie, de Fall Creators Update. Die moet binnen een week beschikbaar zijn.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :