• Opvolger iPhone 7 en 7 Plus krijgt vingerafdruksensor in scherm

  De iPhone 7 en 7 Plus brachten qua uiterlijk weinig veranderingen ten opzichte van de voorgaande twee generaties, maar volgens verschillende bronnen gaat dat volgend jaar veranderen. Apple viert volgend jaar het 10-jarige bestaan van de iPhone en zou groots willen uitpakken met een glazen ontwerp zonder thuisknop en een gekromd oledscherm.

  Thuis-knop gaat verdwijnen

  Het is onwaarschijnlijk dat de Touch ID-vingerafdruksensor gaat verdwijnen, en een nieuw patent laat zien dat de technologie ook zonder thuis-knop kan worden gebruikt. Een patent van Apple omschrijft hoe Touch ID kan worden geïntegreerd in het scherm, terwijl er eveneens tekeningen worden getoond die suggereren dat de thuis-knop weg kan worden gelaten wanneer er wordt gekozen voor deze oplossing.

  De patentaanvraag werd in september 2014 ingediend en begin oktober 2016 toegewezen, wat betekent dat het idee in ieder geval zonder problemen kan worden gebruikt voor de volgende generatie iPhone, mogelijk de iPhone 8 of iPhone X genaamd. Uit de omschrijving kunnen we opmaken dat de capacitieve vingerafdruksensor bestaat uit een reeks van capacitieve detectie-elementen op of nabij het sensor oppervlak, oftewel het scherm.

  Apple legt in het patent uit dat het lastig is om dezelfde precisie te bereiken met een vingerafdruksensor onder het scherm, omdat de technologieën die in het scherm zijn verwerkt een significante invloed hebben op de wijze waarop de sensor de vingerafdruk van de gebruiker kan lezen. Volgens het bedrijf is de nieuwe technologie ontworpen om hetzelfde niveau van bescherming te bieden als een traditionele sensor, iets wat in onze ogen noodzakelijk is gezien het feit dat de sensor wordt gebruikt om alle data op de iPhone te ontsleutelen.

  Mocht Apple inderdaad van plan zijn om de vingerafdruksensor in het scherm te integreren, dan lijkt het aannemelijk dat de iconische thuis-knop na 10 jaar gaat verdwijnen. De fysieke thuis-knop van de oudere modellen werd met de komst van de iPhone 7 en 7 Plus al ingeruild voor een drukgevoelige versie, die met haptische feedback een klik simuleert.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :