• Opvolger Samsung Galaxy S8 krijgt scherm met vier gebogen randen

  De Samsung Galaxy S8 en S8 Plus liggen vanaf aankomende vrijdag in de Nederlandse winkels, maar de eerste geruchten over de Galaxy S9 zijn al verschenen. Het Koreaanse ETNews claimt dat Samsung werkt aan een verbeterde versie van het Infinity Display.

  Samsung Galaxy S9

  Volgens nieuwe geruchten is de fabrikant begonnen met de ontwikkeling van een scherm dat aan alle vier kanten is gekromd; het huidige scherm is alleen aan de zijkanten is gekromd. Deze veranderingen moeten ervoor zorgen dat de voorkant voor een nog groter deel bestaat uit scherm.

  Anonieme bronnen uit de industrie claimen dat de fabrikant is begonnen met het ontwikkelen van een nieuw lamineringsproces waarmee alle vier randen kunnen worden gebogen. De technologie zou rond het einde van het jaar klaar moeten zijn, waardoor het voor de hand ligt dat de Galaxy S9 als één van de eerste apparaten gebruik gaat maken van deze innovatieve nieuwe schermtechnologie.

  Overigens zou het niet alleen Samsung zijn dat naar verluidt aan deze schermen werkt. Andere rapporten suggereren ook dat LG werkt aan vergelijkbaar scherm, hoewel het in 2016 en 2017 nog geen smartphone op de markt heeft gebracht met een gekromd oledscherm. De laatste oled-smartphone van LG is de G Flex 2, die twee jaar geleden op de markt verscheen. Vorige week bereikte ons het nieuws dat LG nog voor de zomer zou willen beginnen met de massaproductie van een gebogen scherm voor de opvolger van de LG V20, een toestel dat nooit in Europa is uitgebracht.

  De verwachting is dat de Galaxy S9 over 12 maanden wordt aangekondigd. In Nederland zijn de Samsung Galaxy S8 en S8+ vanaf 28 april te verkrijgen voor respectievelijk 799 en 899 euro. Het tweetal wordt aangeboden in de kleuren zwart, grijs en zilver.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :