• Plant Google de samensmelting van Android en Chrome OS?

  Google houdt op vier oktober een groot event, waar hoogstwaarschijnlijk de nieuwe Pixel-smartphones zullen worden onthuld. Nieuwe smartphones zijn leuk, maar Google lijkt een grotere verrassing achter de hand te houden. Een tweet van Hiroshi Lockheimer, hoofd van Android en Chrome OS, doet vermoeden dat een grote verandering voor Android op til is.

  Verrassing

  “We hebben de eerste versie van Android acht jaar geleden aangekondigd. Ik heb het gevoel dat we over acht jaar zullen praten over 4 oktober 2016,” staat te lezen in de tweet van Lockheimer.

  Het hoofd van Android lijkt hiermee te bedoelen dat er op het aankomende Google-event iets zal worden aangekondigd dat de aankondiging van de eerste Androidversie kan overschaduwen. De tweet is echter zo vaag dat je er weinig van kan maken indien je het Google-nieuws van de voorbije jaren niet nauwlettend in het oog hebt gehouden. Volgens Android Police wijst alles echter in de richting van een samensmelting van Android en Chrome OS.

  Samensmelting

  De eerste geruchten over een samensmelting van Android en Chrome OS zagen het leven in 2009. Google-oprichter Sergey Brin liet toen weten dat Android en Chrome waarschijnlijk op termijn zouden convergeren.

  Een jaar geleden lanceerde Google een nieuwe tablet, welke – in tegenstelling tot de voorgaande Pixel-tablets – op Android draaide. Verschillende media vonden dit reden genoeg om de samensmelting van Android en Chrome OS aan te kondigen. Een maand later stuurde Lockheimer echter een tweet de wereld in waaruit bleek dat Google geen onmiddellijke plannen had om zijn besturingssystemen te laten samensmelten. Hier lijkt binnenkort echter verandering in te komen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :