• Recente items verbergen in Windows 10

  Windows 10 laat op diverse plekken recentelijk geopende of toegevoegde items zien. Bijvoorbeeld bovenaan het menu Start. En per programma in datzelfde menu. Of in de Verkenner. Wil je dat eigenlijk?

  Windows 10 houdt van alles bij op de achtergrond over het gebruik. Het betekent onder meer dat iedereen met toegang tot jouw computer snel kan zien wat je de afgelopen tijd zoal uitgespookt hebt. Klik maar eens met de rechter muisknop op een programma in het menu Start. In het contextmenu dat dan opent zie je ineens allerlei privacygevoelige zaken. Zoals in het geval van Firefox regelmatig bezochte websites. Of bij weer andere programma's een lijst met recent geopende bestanden. Als je dat toch net wat minder geslaagd vindt is er de mogelijkheid om deze optie uit te schakelen.

  Start daarvoor Instellingen (tandwieltje in het menu Start) en klik dan op Persoonlijke instellingen. Klik vervolgens in de kolom links op Start. Je ziet nu een hele rij met schakelaars, zet in ieder geval de exemplaren achter Recent geopende items in jumplistsin Start of op de Taakbalk weergeven uit. Wil je ook niet dat iedereen kan zien welke apps en software je recentelijk hebt geïnstalleerd (of vind je dat dit nodeloos ruimte inneemt in het startmenu), dan helpt het uitzetten van de schakelaar achter Recent toegevoegde apps weergeven.

  Reclame? Weg ermee!

  Je hebt vast ook al gemerkt dat er langzaam aan steeds weer apps in het menu Start opduiken die jij helemaal niet hebt geïnstalleerd. Hier zijn geen duistere krachten of een virus aan het werk. Microsoft wil namelijk heel erg graag dat je de Store gebruikt, en adverteert daarom regelmatig in het menu Start middels het plaatsen van 'interessante' apps. Feitelijk worden ze niet geïnstalleerd, dat gebeurt als je er op klikt.

  Wil je al die vervelende app-reclameblokjes niet zien, zet dan vooral de schakelaar onder Af en toe suggesties in Start weergeven uit. Dat maakt het startmenu een heel stuk rustiger en voorspelbaarder! Bovendien voorkom je ermee dat nieuwsgierige gezinsleden of huisgenoten allerlei troep gaan installeren waar je helemaal niet op zit te wachten.

   

  0957-2271 laptop adapter voor HP Officejet 7000 6000 6500 AC Printer Adapter

  815049-001 A045R031L TPN-CA01 laptop adapter voor HP Elite x2 45W USB-C

  ASUS A41N1424   voor ROG ZX50 ZX50J ZX50JX GL552J GL552JX Li-ion 48wh 15V

  LCAP31 34UM94 34UM95 laptop adapter  voor LG 34-Inch Ultra Wide QHD Monitor LED

  ADP-180NB BC laptop adapter voor MSI GT70 2PC-1043US

  60W laptop adapter voor Google chrome PA-1650-29 PA-1650-29 PA165029

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :