• Samsung Galaxy Note 7 wordt op 28 oktober in Europa gelanceerd

  Samsung is in verschillende landen inmiddels begonnen met het vervangen van de Galaxy Note 7-modellen met een defecte accu, echter wachten we in Nederland nog altijd op moment waarop de phablet in de verkoop gaat. Vandaag hebben we zowel goed als slecht nieuws ontvangen, want het is voor het eerst duidelijk wanneer de lancering van start gaat, helaas moeten we op zijn minst nog een volledige maand geduld hebben.

  Samsung Galaxy Note 7 lancering

  Het bedrijf kondigde aan dat de algemene verkoop in Europa op 28 oktober van start gaat. Vorige week liet Samsung nog weten dat het op 10 oktober in Nederland de eerste Galaxy Note 7 exemplaren gaat uitleveren aan klanten met een pre-order. Er bestaat overigens nog een kans dat de datum nog gaat veranderen. In het persbericht schrijft Samsung dat de start van de algemene verkoop afhankelijk is van de voltooiing van het vervangingsprogramma.

  In Nederland had de lancering van de Galaxy Note 7 oorspronkelijk op 2 september moeten plaatsvinden, maar door de grote vraag besloot Samsung de lancering met een week uit te stellen. Het liep allemaal anders, want op de dag dat de algemene verkoop in Europa had moeten starten, kondigde Samsung aan dat er problemen zijn ontdekt met de accu en dat alle exemplaren worden teruggeroepen en de wereldwijde verkoop tijdelijk wordt gestaakt.

  Nederlandse klanten zijn door de latere lancering niet getroffen door de problemen. Klanten die een pre-order voor de Galaxy Note 7 ontvangen bij uitlevering een 128GB geheugenkaart cadeau of kunnen besluiten om de bestelling te annuleren.

  Het probleem met de defecte accu’s kwam aan het licht nadat de Galaxy Note 7 was gelanceerd in de eerste groep landen. Uit onderzoek bleek dat de kathode in contact kon komen met de anode, met een ontploffing tot gevolgd. De vervangende exemplaren zijn te herkennen aan een zwart vierkantje op het label met de barcode of een blauwe sticker met de letter “S”. Daarnaast heeft Samsung toestemming van Google gekregen om de kleur van het accu-icoon te wijzigen van wit naar groen, waarbij de Galaxy Note 7 met een groen icoon is voorzien van een veilige accu.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :