• Samsung Galaxy S8 krijgt accu’s van Japanse leverancier

  Er is nog een kleine twee maand te gaan tot de officiële onthulling van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus. Het is inmiddels duidelijk dat de aankomende vlaggenschepen niet eind februari worden aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, maar vermoedelijk op een afzonderlijk evenement op 29 maart.

  Samsung Galaxy S8

  Accu’s van nieuwe leverancier

  Het is aannemelijk dat het Zuid-Koreaanse bedrijf inmiddels alle overeenkomsten heeft getekend met leveranciers van componenten, hoewel de verwachting is dat de massaproductie van de Galaxy S8 pas in maart van start gaat. Na het Galaxy Note 7-fiasco is de accu een van de gevoeligste componenten van de Galaxy S8 en het eveneens de reden zijn waarom Samsung de onthulling en lancering heeft verplaatst.

  Naast de extreme veiligheidsmaatregelen die genomen zijn door Samsung SDI, één van de partijen die verantwoordelijk is geweest voor de defecte accu’s van de Note 7, heeft Samsung Mobile ook een eigen plan om ervoor te zorgen dat de Galaxy S8 niet zal exploderen. Volgens de Koreaanse nieuwssite Han Kyung is Murata Manufacturing benaderd om de secundaire leverancier te worden van accu’s voor de Galaxy S8, achter Samsung SDI. Murata Manufacturing voltooide in 2016 de overname van Sony’s accu-productiefabriek en zou daardoor zonder problemen om moeten kunnen gaan met grote orders afkomstig van bedrijven als Samsung.

  Eerder deze week bereikte ons het nieuws dat de Samsung Galaxy S8 is voorzien van een 3250mAh, terwijl de grotere Galaxy S8 Plus een capaciteit heeft van 3750mAh. Beide telefoons kunnen via een usb c-kabel worden opgeladen en bieden ondersteuning voor draadloos laden.

  Geheel nieuw ontwerp

  De verwachting is dat Samsung dit jaar de Galaxy S8 en S8 Plus gaat presenteren met een geheel nieuw ontwerp, dat vermoedelijk opnieuw water- en stofdicht zal zijn. Beide modellen zullen worden voorzien van een gekromd amoled-scherm en door de thuis-knop aan de onderzijde te schrappen, heeft Samsung de bezel aan de onderkant flink kunnen reduceren. Door deze aanpassing bestaat de voorkant bijna geheel uit scherm, hoewel er nog steeds een kleine bezel nodig is voor de frontcamera, irisscanner en andere sensoren.

  Verder wordt er gesproken over een vingerafdrukscanner die net onder de glasplaat is geplaatst en de toevoeging van een fysieke knop aan de zijkant om de nieuwe digitale assistent Bixby te activeren. Deze assistent wordt naar verluidt onder andere geïntegreerd in de camera van smartphones en zou objecten kunnen herkennen en tekst kunnen vertalen. Samsung zou ook de strijd aan willen gaan met de AirPods van Apple. Deze draadloze oordopjes worden gelijktijdig met de Galaxy S8 aangekondigd en krijgen in Europa een adviesprijs van om en nabij de 130 euro.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :