• Samsung Galaxy S8 krijgt mogelijk drukgevoelig scherm

  Volgens bronnen uit de toeleveringsketen van Samsung overweegt het bedrijf momenteel om de Galaxy S8 te voorzien van een drukgevoelig scherm. Het bedrijf zou nog piekeren over de voors en tegens van de technologie en een definitief besluit is er nog niet genomen.

  Samsung Galaxy S8

  Apple introduceerde als eerste een drukgevoelig scherm met de iPhone 6s-serie en de nieuwste toestellen van het bedrijf, de iPhone 7 en 7 Plus, maken eveneens gebruik van dezelfde schermtechnologie. De technologie is volledig geïntegreerd in iOS en door druk uit te oefenen op het scherm kun je een preview van een website of e-mail oproepen, de tekstcursor verplaatsen, Live Foto’s activeren, bepaalde acties sneller uitvoeren in Control Center of snelkoppelingen openen via een app-icoon.

  Google heeft in Android 7.1 Nougat eveneens snelkoppelingen voor apps toegevoegd, echter vereist deze feature geen drukgevoelig scherm. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een icoon tijdelijk vast te houden waarna er een lijst met snelkoppelingen worden getoond, mits de ontwikkelaar hiervoor ondersteuning heeft ingebouwd.

  Drukgevoelig scherm

  In aanvulling op het rapport van The Investor, bevestigde een topman van Samsung dat het bedrijf inderdaad werkt aan drukgevoelige schermen voor toekomstige apparaten. Samsung heeft dit jaar een aantal grote investeringen gedaan in onderzoek en productie-installaties voor de display-divisie, en het heeft daardoor zeker de middelen in huis om deze technologie intern te ontwikkelen.

  “Samsung speelt met het idee om de drukgevoelige technologie gedeeltelijk te implementeren in de Galaxy S8, terwijl de volledige implementatie over één of twee jaar moet worden gefinaliseerd. Het is slechts een kwestie van tijd voordat andere grote Android-smartphones makers de technologie gaan implementeren die zal bijdragen aan een verbeterde gebruikersinterface”, aldus een anonieme leverancier van de Zuid-Koreaanse reus.

  De Samsung Galaxy S8 zal overigens niet de eerste Android-smartphone zijn met een drukgevoelig scherm. Vorig jaar introduceerde Huawei de drukgevoelige Mate S (alleen verkrijgbaar in China) en de Meizu Pro 6s maakt gebruik van een soortgelijke technologie.

  Eerder deze maand bracht de Wall Street Journal naar buiten dat Samsung zou overwegen om de presentatie van de Galaxy S8 een paar maanden uit te stellen. Het bedrijf zou zichzelf meer tijd willen gunnen om alle details uit te werken. Volgens de zakenkrant werkt Samsung momenteel aan een eigen digitale assistent, die op de Galaxy S8 kan worden geactiveerd met een knop aan de zijkant. Verder wordt er gesproken over een dubbele camera, een irisscanner, een snellere Exynos 8895-soc met 6GB lpddr4x-geheugen en 64GB ufs 2.1-flashgeheugen.

  De Galaxy S7 en S7 Edge zijn momenteel vanaf 599,00 euro te koop: KPN ,T-Mobile, Vodafone, Tele2, Coolblue, Belsimpel, Mobiel.nl, Media Markt en GSMWijzer. Schaf je vóór 5 oktober een Galaxy S7 aan dan ontvang je 50 euro cashback of 100 euro bij aanschaf van de Galaxy S7 Edge

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :