• Samsung Galaxy S8 maakt indruk; nieuwe foto’s gelekt

  Samsung toonde vorige week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een korte clip waarin het silhouet van de Galaxy S8 zichtbaar was en tegelijkertijd bevestigde het ook de aankondigingsdatum van 29 maart. De Galaxy S8 werd nog niet aan het grote publiek getoond, echter zou het bedrijf de telefoon wel aan verschillende partners hebben getoond. Daarnaast verschenen er ook nog een aantal foto’s en een video van de Galaxy S8.

  Samsung Galaxy S8

  De gelekte foto’s tonen de voor- en achterkant van de Samsung Galaxy S8, waaronder de Always On-functie van het amoled-scherm. Een andere verandering die we zien is dat de thuis-knop is geschrapt, in plaats daarvan worden er nu virtuele knoppen weergegeven in de onderste rand van het scherm.

  Op SlashLeaks werden er eveneens een aantal foto’s gepubliceerd van de Galaxy S8 in het zwart. Deze foto’s laten zien dat de vingerafdrukscanner is verplaatst naast de lens van de camera. De Galaxy S8 kan worden overigens ook worden ontgrendeld door middel van de irisscanner, die in de bovenste bezel is te vinden samen met de 8-megapixelfrontcamera. De hoofdcamera schiet foto’s in een maximale resolutie van 12-megapixels.

  Aan de zijkanten zijn fysieke knoppen geplaatst voor de bediening van het volume, het in- of uitschakelen van de Galaxy S8 of het activeren van de digitale assistent Bixby. De onderkant bevat een usb c-aansluiting, een luidspreker en een 3,5mm-koptelefoonaansluiting.

  Er zullen twee variant van de Galaxy S8 op de markt worden gebracht; een 5,8-inch Galaxy S8 en een 6,2-inch Galaxy S8+. Het gaat in beide gevallen om een gekromd amoled-scherm met een Quad HD+ resolutie en een beeldverhouding van 18:9, waardoor de telefoon niet veel breder is dan zijn voorgangers, maar wel een stuk langer. De Galaxy S8 heeft een 3000mAh accu, terwijl de Plus-versie is voorzien van een 3500mAh.

  Onder de motorkap van het Europese model vinden we de Exynos 8895-soc van Samsung in combinatie met 4GB lpddr4-geheugen. Er is 64GB aan opslagruimte beschikbaar met de mogelijkheid om het geheugen uit breiden met een microSD-kaart. Op welke versie van Android de telefoon draait is nog onbekend, echter ligt het voor de hand dat het gaat op Android 7.1 Nougat, de nieuwste versie op dit moment.

  Partners onder de indruk

  Volgens verschillende bronnen begint Samsung op 10 april met het aannemen van pre-orders voor de Galaxy S8 en S8+, maar het is inmiddels ook mogelijk om je in te schrijven op de site van Tele2. Het tweetal moet vanaf 21 april in de winkels liggen. Partners van Samsung die de Galaxy S8 kregen te zien op het Mobile World Congress waren naar verluidt onder de indruk van het toestel, hoewel ze geen informatie naar buiten brachten over de functies of specificaties.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :