• Samsung in gesprek met nieuwe fabrikant voor accu Galaxy S8

  Samsung is in onderhandeling met de Japanse fabrikant Murata Manufacturing als mogelijke leverancier van accu’s voor de aankomende Galaxy S8.

  Murata Manufacturing nam vorig jaar een deel van Sony's batterijdivisie over. Mogelijk wordt Murata als derde leverancier van de accu’s voor Samsungs volgende vlaggenschip ingeschakeld, of vervangt Murata de huidige tweede leverancier, het Chinese Amperex Technology. Samsung heeft ook een eigen batterijtak.

  Zowel de accu van Samsung als Amperex zorgden vorig jaar voor ontbrandingsgevaar bij de Galaxy Note 7, wat tot gevolg had dat de Note 7 wereldwijd uit de verkoop werd gehaald.

  Oorzaak accuproblemen

  Samsung maakte de oorzaak van die accuproblemen vorige week bekend. De accu’s van zijn eigen divisie bleken een afwijkende omvang te hebben die voor kortsluiting kon zorgen.

  Samsung besloot vervolgens om de telefoons met die accu terug te roepen en te vervangen door exemplaren met accu's van Amperex Technology, maar ook die bleken brandgevaarlijk. Ook beloofde het bedrijf voortaan meer tests en inspecties te zullen doen tijdens het fabricageproces van zijn smartphones.

  De Galaxy S8 verschijnt naar verluidt 21 april op de markt. Op een vermeende afbeelding van de telefoon is te zien dat het nieuwe model geen fysieke thuisknop meer heeft.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :