• Samsung laat ontwikkelaars Tizen-apps maken in .NET

  Samsung laat ontwikkelaars apps maken voor zijn besturingssysteem Tizen met Microsofts .NET-platform. De fabrikant is bezig met het ontwikkelen van tools voor Visual Studio, waarmee ontwikkelaars apps kunnen debuggen en apparaten kunnen emuleren.

  Samsung heeft een eerste preview van de .NET-tools online gezet. De fabrikant heeft de stap woensdag aangekondigd ter gelegenheid van Microsofts Connect();-evenement in de Amerikaanse stad New York, waar de Linux Foundation bekendmaakte dat Microsoft een betalend lid wordt van de stichting achter Linux.

  In de eerste preview kunnen ontwikkelaars alleen Tizen-apps maken voor mobiele apparaten. Dat beperkt de doelgroep, want smartphones vormen naar schatting een kleine minderheid van de apparaten met Tizen. Samsung zegt vijftig miljoen apparaten met Tizen te hebben verkocht, maar het heeft slechts enkele smartphones met het eigen besturingssysteem uitgebracht, die bovendien in slechts enkele landen te koop zijn geweest. Wel draaien onder meer alle recente tv's van de fabrikant, die wereldwijd de verkooplijsten domineren, op Tizen.

  In de toekomst kunnen ontwikkelaars in Visual Studio met .NET apps maken die werken op zowel mobiel als tv, zo zegt Samsung. De tools zijn nu nog een preview-versie. De release van de .NET-ondersteuning moet in 2017 volgen. De primaire manier om apps te ontwikkelen voor Tizen blijven de Web- en C-frameworks, zo zegt de Zuid-Koreaanse fabrikant.

  Samsung trad deze zomer toe tot de .NET Foundation van Microsoft, waarin het Amerikaanse softwarebedrijf probeert bedrijven samen te brengen om te ontwikkelen voor .NET. Het nieuwste lid daarvan is Google, kondigde Microsoft aan.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :