• Samsung toont supersnelle geheugenkaart voor smartphones

  Samsung heeft ’s werelds eerste UFS-kaartje onthuld, de opvolger van microSD met vijf keer snellere leessnelheden.
   

  UFS staat voor Universal Flash Storage, en de kaartjes lijken qua uiterlijk behoorlijk op de microSD-kaartjes die ze opvolgen. Grootste verschil is dat de connectoren midden op het kaartje zitten, en dat de snelheid veel hoger ligt.

  Samsung toont de nieuwe kaartjes als eerste, en noemt leessnelheden tot 530 MB per seconde. Dat is vijf keer sneller dan de snelste microSD-kaarten die nu beschikbaar zijn.

  Ook de schrijfsnelheid ligt bij UFS-kaartjes fors hoger. Waar de gemiddelde microSD-kaart data met 80 tot 90 MB per seconde wegschrijft, doen UFS-kaartjes dat met 170 MB per seconde. 

  Grotere video's

  Volgens Samsung zijn de hoge snelheden nodig om innovaties op onder meer videogebied bij te benen. Steeds meer apparaten filmen op 4K-resolutie of zelfs hoger, en camera’s die in 360 graden filmen hebben ook baat bij zeer snelle opslag.

  Omdat de connectoren van UFS anders zijn geplaatst dan bij microSD, zijn er momenteel nog geen apparaten die de kaartjes ondersteunen. Vermoedelijk is Samsung de eerste die apparaten met UFS-ingang introduceert.

  De Galaxy S6 en S6 Edge hebben het UFS-geheugen al wel ingebouwd zitten. De UFS-kaartjes van Samsung zijn er met 32, 64, 128 en 256 GB opslagruimte. Prijzen zijn nog niet bekend, en Samsung heeft niet bekendgemaakt wanneer de kaartjes in de winkel komen te liggen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :