• Screenshots maken op je Android-smartphone doe je zo

  Screenshots maken op je Android-smartphone kan heel handig zijn om even snel een sappig WhatsApp-gesprek door te sturen of om te laten zien wat je net online besteld hebt. Het is alleen niet altijd even makkelijk om zo’n screenshot daadwerkelijk te maken. Dus wij helpen je graag op weg en laten je zien hoe je een screenshot kan maken en welke apps je daarbij kunnen helpen.

  Telefoon met een fysieke homeknop

  Veel telefoons hanteren een combinatie van enkele toetsen om een screenshot te maken. Bij smartphones met een fysieke homeknop maak je een screenshot door de homeknop en de aan/uit knop ongeveer twee seconden in te houden. Je zal dan een camera geluidje horen en je screenshot wordt opgeslagen bij je afbeeldingen.

  Telefoon zonder fysieke homeknop

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een screenshot te nemen bij een telefoon die geen homeknop meer heeft. Zo kun je bijvoorbeeld de aan/uit knop ingedrukt houden en vervolgens in het menu selecteren dat je een screenshot wil maken. Je kunt ook de korte route nemen en de volumeknop omlaag tegelijk indrukken met de aan/uit knop. Deze laatste mogelijkheid werkt voor heel veel Android-telefoons zonder homeknop waaronder de merken Acer, Asus, Google, HTC, Sony, Huawei en Honor, Lenovo, Samsung, LG en ga zo maar door.

  Screenshot met een handbeweging

  Tegenwoordig hebben ook veel telefoons de mogelijkheid om een screenshot te maken met een bepaalde handbeweging over het scherm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan met drie vingers van boven naar beneden over je scherm vegen of de zijkant van je hand van links naar rechts bewegen. Je vindt deze instellingsoptie onder ‘instellingen’ en vervolgens ‘toegankelijkheid’.

  DU recorder

  Met deze app maak je makkelijk screenshots maar kun je ook filmpjes van je scherm maken. Met twee handige bolletjes die in je scherm zweven, selecteer je makkelijk de functie die je wil uitvoeren. Zie je het cameraatje nog niet staan? Selecteer het dan bij de videocamera onder “opname toolbox”.

  Screenshot touch

  Deze app functioneert ongeveer hetzelfde als DU recorder met een klein zwevend icoontje dat met een tik een screenshot maakt. Handig aan deze app is dat na het maken van een screenshot meteen een klein afbeeldingsbolletje verschijnt waardoor je makkelijk en snel je screenshot kan bekijken en bewerken.

   

  A150A11DL 775626-002 laptop adapter voor HP 150W Slim Cord ZBook 15 G3,W2Y15PA Mobile Workstation PC

  OPPO BLP633  voor OnePlus 3T Li-ion 3300mAh 3.85V

  FSP180-50PLA laptop adapter voor FSP FSP180-50PLA Power Supply 220w

  BOSE 061384 061385  voor BOSE SOUNDLINK Mini serie Li-ion 2230mAH/17Wh 7.4V

  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

  SONY VGP-BPS35A  voor Sony Vaio 14E 15E SVF15217SC SVF15216SC serie li-ion 40WH 14.8V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :