• Sharp-baas: Nieuwe iPhone krijgt OLED-scherm

  De eerstvolgende iPhone wordt mogelijk uitgerust met een OLED-scherm. Dat meldt de Japanse nieuwssite Nikkei op basis van uitspraken vanTai Jeng-wu, de CEO van Sharp. Het bedrijf zou de schermen voor Apple gaan maken.

  Dat zei de president van Sharp tijdens een interview. Sharp maakt al veel langer OLED-schermen voor verschillende apparaten, en de nieuwe iPhone, die naar verwachting deels van het huidige design af gaat stappen, is een goed moment om ook Apple aan de productielijn toe te voegen. 

  Voordelen OLED versus LTPS

  Een van de grootste voordelen van een OLED-scherm tegenover de LTPS-schermen die in de huidige iPhones worden gebruikt, is de mogelijkheid tot het buigen van het scherm. Samsung gebruikt bijvoorbeeld al OLED-schermen in de nieuwe Galaxy S7 (en de ter ziele gegane Galaxy Note 7). Ook kan OLED kleuren beter scherpen weergeven dan LTPS.

  iPhone 8?

  Het kan zomaar zo zijn dat Apple volgend jaar van zijn normale cyclus afstapt. Normaal gesproken zou in september een geüpgradede versie van de iPhone 7 uitkomen, de 7s, maar aangezien de iPhone komend jaar zijn tiende verjaardag viert, zou een gloednieuwe telefoon niet onverwacht komen.

  Over de iPhone 8, zoals die dan zou moeten gaan heten, doen al meer geruchten de ronde. Zo zou er een volledig glazen behuizing komen en wordt de homeknop, die op de iPhone 7 al een touchbutton is geworden, volledig worden geïntegreerd in het glas, zodat de onderste balk een stuk kleiner gemaakt kan worden.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :