• Surface CloudBook met Windows 10 Cloud wordt morgen aangekondigd

  Microsoft zal morgen een nieuwe versie van Windows 10 introduceren samen met een nieuw Surface-apparaat dat zich specifiek richt op de onderwijsmarkt. De zogenaamde Surface CloudBook (dit is nog onbevestigd en kan mogelijk een andere naam gebruiken) zal een dubbele rol spelen.

  Microsoft Surface CloudBook

  Allereerst moet het een van de topmodellen zijn die wordt aangedreven door Windows 10 Cloud, een strategie die het bedrijf momenteel ook toepast voor al zijn andere Surface-apparaten. Gebruikers moeten er namelijk verzekerd van zijn dat ze toegang krijgen tot alle functies van Windows 10 Cloud wanneer ze de Surface CloudBook aanschaffen.

  Daarnaast zullen er ook alternatieve opties worden aangeboden, echter zullen deze worden gemaakt door partners, zoals HP, Dell, Acer en Lenovo. Microsoft wil er simpelweg voor zorgen dat de CloudBook het beste apparaat is om kennis te maken met het nieuwe besturingssysteem. Windows 10 Cloud heeft alleen toegang tot Windows Store-apps en zal zich zoals eerder gezegd richten op de onderwijsmarkt.

  Ten tweede kan de Surface CloudBook worden gezien als een apparaat om de groei van de Chromebook te vertragen. Deze apparaten draaien op Chrome OS van Google en worden vaak voor schappelijke prijzen aangeboden. Het is waarschijnlijk ook een van de redenen geweest waarom de Chromebook een groot marktaandeel heeft gepakt in de onderwijsmarkt. De Microsoft CloudBook met Windows Cloud moet eveneens betaalbaar zijn, maar zonder in te leveren op bouwkwaliteit en functionaliteit.

  We achten het overigens onwaarschijnlijk dat de Surface CloudBook qua prijsstelling in de buurt gaat komen van de goedkoopste Chromebook, echter zal Microsoft zich focussen op een langere accuduur en betere specificaties. Meer informatie over het apparaat zal morgen worden onthuld.

  De Surface Pro 5 en Surface Book 2 worden pas in het laatste kwartaal van 2017 verwacht. Verder gaan er ook nog geruchten over een Surface Phone, hoewel deze smartphone pas volgend jaar zou worden aangekondigd.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :