• Surface Phone: de ultieme Windows-telefoon van Microsoft

  Microsoft heeft toegegeven dat de Lumia-telefoons niet voldoende hebben gebracht om een grote impact te maken op de mobiele markt, maar het bedrijf heeft deze markt nog zeker niet opgegeven en is op zoek naar manieren om te innoveren. Het bedrijf uit Redmond heeft in de afgelopen jaren laten zien dat het indrukwekkende apparaten, zoals de Surface Pro, Surface Book en Surface Studio, kan ontwikkelen en dat hoopt het bedrijf in de toekomst ook te doen voor Windows Mobile.

  Surface Phone

  In gesprek met de Australian Financial Review zegt Microsoft CEO Satya Nadella dat het bedrijf geen Windows-telefoons wil ontwikkelen die te vergelijken zijn met Android- of iOS-apparaten, maar dat ze juist unieke features moeten bieden. “We willen niet worden gedreven door afgunst van wat andere hebben. De vraag is wat wij kunnen bieden? Dat is waar ik kijk naar elk apparaat of andere technologie, zelfs kunstmatige intelligentie”, aldus de Microsoft-topman.

  Volgens Nadella moet Microsoft ervoor zorgen dat Windows-telefoons de ultieme mobiele apparaten zijn op de markt, waarmee hij lijkt te suggereren dat Microsoft werkt aan iets volledig unieks. “We zullen actief blijven op de markt voor smartphones, niet de markt die gedefinieerd is door de huidige marktleiders, maar door wat we op unieke wijze kunnen doen met het ultieme mobiele apparaat”, zo vervolgde hij.

  “Daarom zijn we gestopt met het kopiëren van features van de concurrentie en zijn we begonnen met het doen van dingen die nadrukkelijk zijn gericht op een specifieke set van klanten, die bepaalde features eisen die anders zijn en waar bij ons de expertise ligt.”

  Surface Phone met x86-ondersteuning

  Het ‘ultieme mobiele apparaat’ van Microsoft zou volgens een recent gerucht in staat zijn om x86-apps te draaien, een feature waaraan het bedrijf naar verluidt aan werkt. Microsoft zou werken aan een emulator voor Windows 10 Redstone 3 die het mogelijk maakt om x86-apps te draaien op ARM-processoren, die onder de motorkap van Windows-telefoons zijn te vinden.

   

  Het is aannemelijk dat de Windows 10 Redstone 3-update in de tweede helft van 2017 wordt uitgebracht. De verwachting is dat Microsoft in deze periode ook van plan is om een Surface Phone op de markt te brengen. De ultieme visie is dat de Surface Phone niet alleen Windows Store apps kan draaien, maar ook de volwaardige Win32-apps (x86), zodat je een echte computer in je broekzak draagt. In combinatie met het Display Dock en Continuum zou de Surface Phone zelfs je eigen pc of laptop volledig kunnen vervangen.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :