• Tablets met de beste batterij en tips om dit zo te houden

  Een belangrijk aspect van je tablet is de batterij. Dit onderdeel bepaalt of je ongestoord een avond film kunt kijken of dat je midden in de film naast het stopcontact moet gaan zitten om geen zwart scherm te krijgen. We zetten acht tablets met de langste batterijduur op een rij, inclusief tips om de batterij zo lang mogelijk goed te houden.

  iPad Pro 10.5-inch

  Deze tablet heeft naast een goede performance ook nog een goede batterij. De iPad Pro 10.5-inch houdt het maar liefst 14 uur vol tijdens constant verbruik in connectie met wifi.

  iPad 9.7-inch

  Met een batterijduur van bijna 13 uur komt deze tablet op de tweede plek. Het verschil met de eerste plek is weliswaar ruim een uur, maar met een aanschafwaarde die twee keer zo laag ligt heeft deze tablet een goede prijs-kwaliteit verhouding.

  Amazon Fire HD 8

  De Amazon Fire HD 8 valt niet alleen op wat betreft batterijduur maar ook qua prijs. Voor een prijs van minder dan 80 dollar, omgerekend 69 euro, heeft de tablet een opvallend lange batterijduur van 11 uur en 20 minuten en komt hiermee op de derde plaats.

  Lenovo Yoga Book

  Deze opvallende verschijning met een touchscreen toetsenbord staat op de vierde plaats met een batterijduur van 9,5 uur.

  Samsung Galaxy Tab S3

  De Samsung Galaxy Tab S3 heeft de uitstraling van een smartphone maar de voordelen van een tablet. De tablet kan 8 uur en drie kwartier worden gebruikt voordat de batterij opnieuw opgeladen moet worden.

  Huawei MediaPad M3

  Vlak achter de Samsung komt de Huawei MediaPad M3 met een batterijduur van 8 uur en 40 minuten.

  Asus ZenPad 8

  Deze lichtgewicht tablet met een goede display kwaliteit staat op de zevende plaats met een levensduur van 8 uur en 20 minuten per oplaadbeurt.

  Asus ZenPad 3S 10

  Met een 9.7-inch formaat lijkt de Asus ZenPad 3S 10 qua design op de Galaxy Tab S2 en de iPad. Van deze hekkensluiter kan een batterijduur van iets langer dan 8 uur verwacht worden.

  Levensduur van de batterij verlengen

  Als we de tablets op het verbruik van energie vergelijken dan hoeven de acht bovenstaande het minst vaak opgeladen te worden. De batterijduur is echter van meer factoren afhankelijk dan de initiële levensduur. Op den duur vindt slijtage aan de batterij plaats, maar hoe snel dit gaat is afhankelijk van de gebruiker. Met de onderstaande tips zorg je ervoor dat de batterij zijn levensduur zo lang mogelijk behoudt.

  Tip 1. Gebruik niet de volledig batterij. Volgens de Battery University is het voor een batterij het best om deze tussen de 40 en 80 procent op te laden. Laadt de tablet op als de batterij minder dan 40 procent batterij heeft en ontkoppel de tablet van het stopcontact wanneer deze tot 80 procent is opgeladen.

  Tip 2. Bij intensief gebruik wordt de batterij van de tablet warm. Zorg ervoor dat de tablet de mogelijkheid heeft om de warmte kwijt te raken. Door hem vast te houden of op een hard oppervlak neer te zetten voorkom je dat de tablet oververhit raakt en de batterij sneller slijt.

  Voorkom sluipverbruik

  Overbodig lang opladen zorgt niet alleen voor slijtage aan de batterij, tablets die lang in het stopcontact zitten zijn ook sluipverbruikers. Naast een kortere levensduur van de batterij merk je dit ook terug op je rekening voor stroom en gas . Door verstandig met de batterij van je laptop om te gaan en bovenstaande tips op te volgen voorkom je extra kosten.

  Dit artikel is niet geschreven door onze redactie en dient puur ter promotie van een dienst of product.

   

  ACDP-100D01 laptop adapter voor Sony Vaio PCGA AC19V4 ACDP-100D01

  BOSCH BAT612 voor Bosch BSH180 CAG180-01 CCS180 Li-ion 3000mAh 18V

  19V 3.42A laptop adapter voor ASUS A52F X58L A53E N17908 V85

  504965-001 laptop adapter voor HP Desktop Power Supply unit PSU 504965-001 PC8044 220W HP-D2201C0 New

  ACDP-100D01 laptop adapter voor Sony Vaio PCGA AC19V4 ACDP-100D01

  IPAD A1547 voor iPad 6 Air 2nd A1566 A1567 Li-ion 7340mAh 3.76V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :