• Telefoon snel leeg? 6 tips om de batterijduur te verlengen

  Is de batterij van jouw telefoon ook zo snel leeg? Vroeger was het normaal om je telefoon maar één keer in de week op te laden. Tegenwoordig hopen we dat ’s nachts opladen genoeg is en dat we het redden tot de volgende mogelijkheid om onze telefoon te voorzien van elektriciteit. Heb jij ook altijd je oplaadkabel bij? Of misschien zelfs een extra batterij? Lees deze handige tips om de batterijduur van je smartphone te verlengen!

  Telefoons moeten steeds platter, met groter scherm, meer mogelijkheden hebben en vooral lang meegaan. Alleen bij het laatste punt schijnen fabrikanten moeite te hebben. Door het draaien van zware apps, je smartphone die de hele dag naar WiFi en een GPS signaal zoekt, de foto’s die je af en toe schiet en de constante aanwezigheid op social media heeft onze telefoon het niet makkelijk. Ongemerkt staan er vaak en veel energieslurpers aan en is de batterij van je telefoon snel leeg.

  Tip 1: controleer wat het meeste stroom vreet

  De Android Smartphones hebben een optie waar je ziet waar en hoeveel procent van je batterij naartoe gaat. Staat er een app tussen die je eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt maar die wel een groot deel van je batterij opslurpt, verwijder deze dan of zorg dat de app niet meer ongewenst draait. Dit stel je gewoon in bij de instellingen van de app zelf.

  • Android: ga naar instellingen > batterij

  iPhones hebben deze functie niet. Wel zijn er diverse apps te downloaden die het batterijgebruik registreren. Er is ook een andere optie om te kijken of er een stroomvreter actief is. Dat doe je door de volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga naar instellingen > algemeen > gebruik.
  2. Onderin zie je twee tijden staan: gebruik en stand-by. Noteer de tijden die hier bij staan.
  3. Zet vervolgens je telefoon vijf minuten op stand-by.
  4. Controleer de tijden.

  Als het goed is is de stand-by tijd met 5 minuten gestegen. De gebruikstijd mag met maximaal 1 minuut gestegen zijn. Is dit meer, dan is er een stroomvreter actief. Deze kun je achterhalen met een app die je batterijgedrag registreert.

  Tip 2: pushberichten van social media, mail en andere apps terugdringen

  Check jij om de 5 minuten je mail? Grote kans dat je dat niet doet. Er is dus geen enkele reden om je telefoon dat automatisch te laten doen. Dit kost onnodig veel energie en is een ware stroomslurper. Er is niets mis mee om je e-mail elk uur één keer op te halen in plaats van twaalf keer per uur. Hetzelfde geldt voor social media en spelletjes. Ben je niet zo actief op Twitter of Facebook? Limiteer het aantal keer dat deze apps informatie ophalen. Bovendien is het ook mogelijk om handmatig berichten op te halen.

  Tip 3: schakel alles uit wat zoekt

  Als jouw telefoon ook snel leeg is, dan is er een grote kans dat je veel te veel aan hebt staan wat constant naar een signaal zoekt. Schakel alles wat zoekt naar een signaal uit als je het niet nodig hebt. Dit zijn onder andere WiFi (heb je die nodig als je in de bus zit?), bluetooth en GPS en daarmee locatievoorzieningen.

  Tip 4: weg met onnodige “live” screensavers en wallpapers

  Heb jij een app op je homescreen staan die je Twitterfeed live bijhoudt? Vast en zeker heel handig, maar kost ook ongelooflijk veel stroom. Hetzelfde voor bewegende achtergronden.

  Tip 5: helderheid

  Vaak is de batterij snel leeg door de helderheid van het scherm. Haal de helderheid van je scherm flink omlaag. Kies bij de iPhone Instellingen > Helderheid en achtergrond en sleep de schuifknop naar links om het scherm te dimmen. Ook vind je hier de optie om de helderheid van je telefoon automatisch in te stellen. Bij een Android ga je naar instellingen > display > helderheid.

  Tip 6: niet storen of vliegtuigmodus

  Ga je op de koffie bij oma? Dan heb je je smartphone echt niet nodig. Zet je telefoon in ‘niet storen’ modus, zo hoeft je scherm niet steeds op te lichten bij nieuwe notificaties. Of nog beter: zet je telefoon in vliegtuigmodus. Zet je je smartphone altijd in de vliegtuigmodus dan gaat hij zeker drie dagen mee. Sport je een uur of heb je twee uur les, dan heb je je telefoon niet nodig en ben je ook niet bereikbaar. Zodra je hem uit de vliegtuigmodus haalt komen je gemiste oproepen en berichten evengoed binnen. Zo voorkom je dat je telefoon snel leeg is.

  Verder moet je zorgen dat je telefoon niet te heet of te koud wordt. De ideale temperatuur voor een telefoon is tussen de 0 en 35 graden Celsius. Zit je buiten deze temperaturen dan kan het de batterij van je smartphone aantasten. Ben je van plan om je telefoon een tijdje niet te gebruiken? Zorg dat de smartphone opgeladen is tot 50% van de batterij voordat je hem uitzet.

  Mythes

  Tegenwoordig is het niet meer zo dat je de batterij van je smartphone eerst helemaal leeg moet laten lopen om hem niet ‘lui’ te maken. De nieuwe Li-Ion batterijen hoeven niet helemaal te ontladen, dit is zelfs slecht voor ze. Je kunt beter de telefoon opladen als de batterij nog enigszins opgeladen is. Ook is het geen probleem om de telefoon ’s nachts aan de lader te hangen. Smartphones heten niet voor niets smartphones. Moderne intelligente apparaten ‘weten’ wanneer de batterij volledig opgeladen is.

   

  ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

  DA-50F25 laptop adapter voor LG NB3740 S34A1-D Sound Bar

  PA-1450-26 laptop adapter voor ACER Aspire One 722 AO722 EX2519-C62F Z1401-C2XW

  DELL FV993 PG6RC voor DELL Precision M4600 M6600 serie

  MSI BTY-M6F voor MSI GS60 serie Laptop Official

  ASUS A32-F82 voor Asus K40 K40E K50 K51 K60 F82 K61F83S K6C11

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :