• Tips om Android-batterijduur te verlengen!

  Smartphones zijn prachtig, je kunt er van alles mee. Maar helaas bestaan er nog geen batterijen die weken meegaan. En soms gaan ze veel sneller leeg dan normaal is. Gaat hij sneller leeg, of wil je gewoon dat hij langer mee gaat, dan vind je hier tips en tricks om de batterijduur te verlengen.

  Normaal is 100% leeg in 4-6 uur screen-on tijd als hij in gebruik is. Als het toestel niet gebruikt wordt, hoort de batterij met ongeveer 0,2 tot 5% per uur leeg te gaan, afhankelijk van je instellingen en de grootte van je batterij.

  Houd er rekening mee dat het percentage dat je ziet in Batterij niet het totale percentage is. Android verbruikt bijvoorbeeld geen 50% van je batterij. Het verbruikt 50% van het totale verbruik van je batterij. Dat totale verbruik is bijvoorbeeld 1% per uur. In dat geval is 50% van die 1% verbruikt door Android.

  Voor het daadwerkelijke verbruik zul je een externe app moeten installeren, bijvoorbeeld GSAM Battery Monitor.

  Eerst moeten we zeker weten dat je batterij niet defect is.

  Ervaar je een van of een combinatie van de volgende problemen:

  • Toestel valt uit
  • Toestel start uit zichzelf opnieuw op
  • Toestel wil niet meer aan
  • Batterij loop veel te snel leeg
  • Batterij staat bol of er staan blaasjes op
  • Batterij springt spontaan een tiental procent omlaag

  Dan is de kans groot dat de batterij defect is. Het beste kun je een andere batterij proberen (als hij verwijderbaar is) of een reparatie aanvraag doen (als hij niet verwijderbaar is.)

  Ervaar je na een update van de software problemen met de batterij? Dan is de eerste stap altijd om een fabrieksreset te doen!

  ►Helderheid

  Het scherm is de grootste stroomverbruiker van je toestel. Dat ding vreet stroom alsof het er voor betaald wordt! Hoe lager je de helderheid instelt, des te minder stroom het scherm nodig heeft. Stel de helderheid zo laag mogelijk in dat je comfortabel vind, en verhoog hem alleen als je het beeld niet meer kan lezen.

  ►Automatische Helderheid uitschakelen

  Op alle toestellen zit een optie om het toestel door middel van lichtsensoren de helderheid van het scherm te laten bepalen. Omdat het toestel steeds kijkt hoeveel licht er op het scherm valt, kost dit extra stroom. Deze kun je dus beter uitzetten.

  ►Scherm Time-out

  Als je je scherm een tijdje niet aanraakt, gaat deze vanzelf uit. Hoe korter het duurt voor het scherm uitgaat, des te langer je batterij meegaat!

  Dit valt in te stellen onder Instellingen > Display > Time-Out Scherm.

  ►Locatiediensten en GPS

  Je kent het wel. Alle apps weten precies waar je bent. Je foto’s krijgen automatisch een sticker erop met de locatie waar je hem hebt gemaakt. Superhandig!

  Maar… Deze optie kost veel stroom. Héél veel stroom! Als het niet absoluut vitaal is dat je telefoon ten alle tijden weet waar je bent, kun je deze optie het beste uitschakelen.

  Dat doe je onder Instellingen. Zet de schakelaar op 0.

  Is deze dienst toch belangrijk voor je?

  Zet dan de schakelaar op 1, en klik op het woord Locatie. Dit opent het Locatie menu. Selecteer stand.

  Hier krijg je 3 opties:

  • HogePrecisie: Gebruikt je GPS, WiFi en Mobiele Netwerken. Zéér hoog stroomverbruik!
  • Spaarstand: Gebruikt WiFi en Mobiele Netwerken.
  • Alleen GPS: Gebruikt alleen de GPS

  Het beste is om de Spaarstand te kiezen. Deze is niet zo accuraat als Hoge Precisie, maar verbruikt ook aanzienlijk minder stroom.

  ►Zet een verbinding uit als je deze niet meer gebruikt

  Moderne telefoons hebben allerlei verbindingen. Mobiele Data, WiFi, Bluetooth. Maar heb je die echt 24/7 nodig?

  Op momenten dat je niet verbonden bent met WiFi, maar het wel aan hebt staan, blijft je telefoon zoeken naar nieuwe netwerken.

  Als Bluetooth aan staat terwijl er geen verbinding is met een ander apparaat, dan blijft je telefoon in de achtergrond zoeken naar apparaten om mee te verbinden.

  Als je mobiele data (je MB bundel!) niet gebruikt, (Bijvoorbeeld ’s nachts) schakel de dataverbinding dan uit. Niet alleen bespaart dit veel batterij, het bespaart je ook nog eens MB’s!

  Het is dus beter deze functies handmatig aan en uit te zetten wanneer je ze nodig hebt.

  ►Schakel alle overbodige functies uit

  Als je je toestel koopt staan er standaard een heleboel toeters en bellen aan. Het gros ervan gebruik je waarschijnlijk maar af en toe of zelfs nooit, maar ze verbruiken wel stroom.

  GPS, NFC, Bluetooth, Infrarood. Tevens allerlei opties om

  Stock Android: Sleep de notificatiebalk naar beneden en druk op het icoontje rechts bovenin. Schakel vervolgens de opties uit.

  Samsung gebruikers: De lijst is hier wat groter.

  Heb je Android 4.3 of hoger, sleep dan met twee vingers de notificatiebalk naar beneden. Hier kun je de volgende uitzetten:

  GPS, Bluetooth, Screen Mirroring, S Beam, Leesmodus, NFC, Air View, Air Gesture, Slim Sluimeren, Multiwindow, Slim Pauzeren, Slim Schuiven.

  Op Android versies lager dan 4.3 kun je deze opties los vinden onder Instellingen.

  ►Synchroniseren

  Apps als Facebook, Twitter, Email, Picaso, Weer apps en dergelijke halen constant informatie op vanaf de server. Synchroniseren heet dit. Dit houd je telefoon constant wakker, en dat verbruikt stroom. Maar als je maar een paar keer per dag je mail controleert, hoeft deze niet elke 5 minuten te updaten.

  Het beste is om Synchroniseren volledig uit te zetten. (Whatsappjes en Facebook Messages blijven gewoon binnenkomen.)

  Onder Instellingen > Accounts kun je per account synchroniseren per onderdeel uitzetten. In de verschillende apps kun je ook instellen hoe ze moeten updaten. (Handmatig, om de paar uur, etc.)

  Heb je een Samsung, dan kun je de notificatie balk naar beneden slepen en Synchroniseren uitzetten door op de knop te drukken (blauw/grijs = uit).

  ►Automatische Updates

  Wanneer je verbinding hebt met Internet worden je apps in de achtergrond geupdate. Dat kost je zowel batterij als data.

  In Google Play Store > (die drie streepjes links bovenin) > Instellingen > Apps Automatisch Bijwerken kun je dit zetten op ‘Niet Automatisch Bijwerken’. Hou er rekening mee dat dit inhoud dat je handmatig de apps moet updaten via Play Store > Mijn apps!

  Je kan dit ook instellen op alleen via WiFi.

  Doe dit ook met Android zelf: Instellingen > Over Toestel/Toestel Info > Software Update > Automatisch Bijwerken uitvinken. Voortaan moet je dan zelf handmatig je toestel updaten door in dit menu op Bijwerken te drukken.

  Vergeet ook niet de updates voor alle andere appstores zoals Samsung Galaxy Apps en Amazon Marketplace uit te zetten.

  ►Widgets en Wallpapers

  Bewegende wallpapers en interactieve widgets zijn leuk en vaak ook best handig. Maar ze verbruiken ook stroom.

  Widgets die je niet actief gebruikt kun je beter verwijderen. Deze blijven zichzelf updaten in de achtergrond.

  Op Android kun je Live Wallpapers instellen. Er zitten hele goede tussen, maar ook veel slechte. De veel gekochte wallpapers zijn vaak wel goed geoptimaliseerd en hebben veelal zelfs batterij instellingen. Maar de meeste gratis varianten en de onbekendere gebruiken veel stroom.

  Voor gebruikers met een AMOLED scherm (Samsung) geldt nog een extra melding: De kracht van AMOLED is dat de kleur zwart wordt gemaakt door de LEDjes uit te zetten. Hoe meer zwart, des te minder stroom er dus wordt verbruikt. Om deze reden is een volledig zwarte wallpaper dus het beste om nog net dat beetje extra stroom te besparen. (En dit geld dus ook voor een zwarte achtergrond als je aan het lezen bent.)

  ►Schakel alle overbodige programma’s uit

  Software vanuit de fabriek bevat vaak extra apps. Deze apps gebruik je mogelijk nooit, maar ze blijven wel aan staan. Het is dus beter deze apps te verwijderen.

  Onder Instellingen > Applicatiebeheer > Alles (Schuiven!) kun je apps verwijderen of uitschakelen door ze aan te klikken, en vervolgens te drukken op “Uitschakelen” of “Verwijderen.” Soms moet je eerst op “Updates Verwijderen” drukken.

  Schakel eerst automatische updates in de Google Play Store uit!

   

  ASUS A32N1331 voor ASUS 450 E451 E551 PU450 PU451 PU550 PU551 PRO450 Li-ion 56Wh/5200mah 10.8V

  ASUS A32N1331 voor ASUS 450 E451 E551 PU450 PU451 PU550 PU551 PRO450 Li-ion 56Wh/5200mah 10.8V

  ADP-180NB BC laptop adapter voor MSI GT60 2OKWS-674US

  A13-045N2A KP.0450H.001 laptop adapter voor Acer Aspire Switch 11 12 V,Acer Chromebook 11

  633196-001 PS-6221-7 PCA222 laptop adapter voor HP Power Supply s5-1321cx D10-220P PSU 220W

  ASUS A41N1308 YU12008-13007D voor Asus X551C serie Li-ion 2500mah/37Wh 14.4V

  ASUS A31N1319 voor Asus X451 X551 X451C X551C X451CA X551CA Li-ion 37Wh 14.4V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :