• tips om de batterijduur van je mobiele telefoon te verlengen

  Met name bij de smartphone gebruikers is dit een veel voorkomend probleem. Tegenwoordig moet je geluk hebben als je iPhone of Android toestel het langer dan een dag uithoudt! Om die reden hebben wij 8 tips op een rij gezet waarmee je direct de batterijtijd kunt verlengen.

  Vele recentere toestellen hebben een heleboel services die op de achtergrond blijven werken, ook al gebruik je ze niet. Services zoals automatische synchronisatie, push-notificaties en Bluetooth kan je gerust uitzetten omdat ze heel wat energie van je batterij opeisen. Je toestel synchroniseren kan je best doen wanneer deze met het stroomnet of je computer is verbonden, het gaat niet alleen sneller, maar gebruikt uiteraard ook niets van de batterij.

  Vaak zorgen updates van je smartphone software ervoor dat de prestaties van de batterij van je toestel geoptimaliseerd worden. Zorg dus altijd dat je de nieuwste update download.

  Internet op je mobiele toestel zorgt niet alleen voor een dataverbruik, maar is ook een grote last voor de batterij. Als je het internet even niet nodig hebt, kan je dus gerust de 3G en/of de WiFi functie uitschakelen.

  De batterij van je telefoon kan je op verschillende manier sparen. Je kan dit onder meer doen door de helderheid van het scherm wat te dimmen, of door applicaties die je niet gebruikt volledig uit te schakelen. Veelal gebeurd het wanneer je een applicatie verlaat, dat deze niet is afgesloten, en dan blijft deze op de achtergrond werken, zodat de batterij sneller plat wordt.

  De meeste mobiele toestellen beschikken over een lithiumbatterij. Bij deze soort batterijen is het belangrijk dat de elektronen in de batterij van tijd tot tijd in beweging zijn. Daarom kan het handig zijn dat je de batterij minstens één maal per maand volledig oplaadt, en daarna gebruikt tot de batterij volledig leeg is. Op die manier gaat de batterij ook langer mee, en gaan de prestaties niet zo snel naar beneden.

  Ben je vaak onderweg, of ben je een fervente festival bezoeker? Dan kan het handig zijn om een externe reservebatterij op zak te houden, zoals bijvoorbeeld de Duracell Rechargable Accu. Dit toestel kan verbonden worden aan je telefoon, zodat je gsm tot wel 24 uur extra energie krijgt.

  De vibratiefunctie van je toestal kan ook heel wat van je batterij gebruiken, gebruik gewoon de ring tone, en zet deze wat stiller om nog meer energie te sparen.

  Dit is waarschijnlijk de meest effectieve en simpelste manier om je batterij te besparen. Als je niet van plan bent je telefoon te beantwoorden terwijl je slaapt of na de werkuren, kan je hem gewoon uitzetten. Hetzelfde kan je doen in gebieden waar je slecht of geen bereik hebt.

  Conclusie: het zijn veelal de kleine dingen die duur van de batterij kunnen verlengen, maar ze werken meestal wel!

   

   

  DELL YFDF9 voor Dell Latitude 3340 3350 Li-ion 5800mah/65Wh 11.1V

  MOTOROLA MC55 voor Motorola Symbol MC55/MC5590/MC55A0

  PA-1131-16 laptop adapter voor Acer Aspire V17 Nitro VN7-792G-797V T5000-73CF 

  W033R004H laptop adapter voor Google Home

  HSTNN-LA09 462603-001 laptop adapter voor HP Pavilion HDX9000T Series

  APPLE A681LL/A A1175 voor Apple MacBook Pro 15-inch serie

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :