• Turing Phone wordt vanaf half juli geleverd en krijgt later upgrade naar SD820

  Turing Robotic Industries zegt dat het zijn Turing Phone vanaf half juli zal leveren. De komst van het toestel is al meerdere malen uitgesteld, volgens de makers vanwege het gebruikte materiaal. Ook zegt de maker nu dat de smartphone voor het eind van 2016 een Snapdragon 820 krijgt.

  Aanvankelijk was het plan van de nieuwe smartphonemaker om de Turing Phone in december 2015 te leveren, maar dat werd uitgesteld naar april 2016. Dat uitstel ging samen met de bekendmaking van de overstap naar Sailfish OS in plaats van Android. De destijds genoemde deadline heeft het bedrijf niet gehaald, mensen die de smartphone besteld hebben krijgen nu via een nieuwsbrief te horen dat de eerste exemplaren vanaf 12 juli verzonden worden.

   

  Het uitstel is volgens de ceo van Turing Robotc Industries het gevolg van de materiaalkeuze voor de behuizing. Die bestaat uit een metaallegering die TRI zelf liquidmorphium noemt. Het is een legering van van zirconium, aluminium, koper, nikkel en titanium. Sinds de aankondiging in april 2015 zijn er 26 iteraties geweest van het ontwerp om de behuizing met dit metaal mogelijk te maken, stelt de fabrikant.

  "De eerste batch Turing Phones wordt geleverd als evaluatie-units, omdat we jouw toestel willen upgraden de Snapdragon 820-editie voor het einde van 2016", schrijft ceo Syl Chao in de brief. Het oorspronkelijke toestel heeft een Snapdragon 801-soc aan boord en in december maakte TRI bekend dat er een in 2016 een nieuwer model zou komen, met een Snapdragon 820. Destijds sprak de fabrikant echter van een nieuw toestel, maar nu lijkt de ceo te zeggen dat het eerste model een upgrade naar de nieuwe soc van Qualcomm krijgt.

  Alleen klanten die in 2015 een pre-order voor de Turing Phone hebben geplaatst krijgen de upgrade naar de Snapdragon 820-soc gratis. Het is nog niet duidelijk hoe TRI de upgrade uit gaat voeren, vermoedelijk moeten klanten die hun toestel in juli ontvangen het dan terugsturen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat TRI alleen de soc kan vervangen, mogelijk wordt er een nieuw moederbord geplaatst.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :