• Vanaf vandaag kan je de iPhone X wereldwijd aanschaffen

  Vanaf vandaag kan je de iPhone X wereldwijd aanschaffen. Omwille van veiligheidsredenen kan je het toestel in België enkel online bestellen. Op deze manier voorkomt Apple dat er lange rijen ontstaan aan zijn winkels, wat het risico op een terroristische aanslag moet beperken. Belgische gemeentes hebben besloten dat het risico op terreur te groot is om zo’n grote samenkomst van mensen toe te laten. Ook in Frankrijk kan je de iPhone X alleen online kopen. De iPhone X kost maar liefst 1.159 euro. Is de smartphone zijn geld waard?

  Face ID

  De radicaalste designkeuze van Apple is om de home-knop achterwege te laten. Daarom voegt het bedrijf Face ID aan de iPhone X toe. Deze functie stelt je in staat om met een aanblik van je gezicht je toestel te ontgrendelen. Herkent de iPhone je gezicht niet, dan moet je terugvallen op een klassieke pincode.

  Alle websites zijn het er over eens dat Face ID erg eenvoudig in te stellen is. Volgens The Telegraph is de installatie van Face ID zelfs eenvoudiger dan Touch ID. Jammer genoeg zijn de meningen over de ontgrendelmethode zelf verdeeld.

  De functie werkt goed, maar je moet telkens je toestel vastnemen en op zo’n 30 centimeter van je gezicht houden om het te doen werken. Bij fel zonlicht werkt Face ID bovendien vrij slecht. “Face ID werkt goed genoeg om Touch ID te vervangen, maar niet zo goed dat je nooit eens opnieuw moet proberen,” vindt The Verge.

  Digital Trends is iets strenger. “Face ID voelt soms als een work in progress. Het werkt trager en het is iets waar we actief aan moeten denken om te gebruiken.” Bovendien kom je niet automatisch bij je apps terecht wanneer je Face ID gebruikt. Je krijgt een ontgrendelscherm, waar je moet swipen om verder te gaan.

  Scherm

  Apple gebruikt voor de eerste keer een OLED-scherm voor een iPhone. De iPhone X heeft een 5,8-inchscherm dat werd vervaardigd door Samsung. OLED-schermen zijn energie-efficiënter en zorgen voor kleurrijke beelden, iets wat technologiejournalisten wel kan bekoren.

  “De resultaten zijn schitterend: de iPhone X OLED is helder en scherp en is een constant plezier om naar te kijken,” schrijft The Verge. CNet is iets voorzichtiger in zijn bewoordingen en haalt voornamelijk de goede beeldkwaliteit van vorige toestellen aan. “De verbetering in beeldkwaliteit is niet meteen merkbaar, maar dat komt voornamelijk doordat Apple’s vorige TrueTone-schermen erg goed waren.”

  De vormfactor van het scherm is eveneens een primeur. Het 5,8 inchdisplay is langer dan bij andere iPhones en de schermranden zijn aan alle kanten erg dun. Hierdoor krijg je een iPhone met een groot scherm dat in totaal niet te groot aanvoelt. “De X slaagt erin het beste van twee werelden te combineren – groot scherm, kleine vormfactor,” vindt The Telegraph.

  Nadeel aan het scherm is de uitsparing bovenaan, waarin de camerasensoren zich bevinden. Veel mensen vinden deze uitsparing storend, al beweren sommigen dat je na een tijd wendt aan het abrupte gat in het scherm. Nog vervelender is het feit dat veel apps nog niet zijn aangepast aan deze uitsparing en het langere scherm van de iPhone X. Applicaties worden daardoor niet op volledig scherm weergegeven.

  Camera

  De camera’s die op de iPhone X worden gebruikt, lijken erg hard op deze van de iPhone 8 Plus. Je hebt een dual-camera, waarbij je kan kiezen tussen een telelens en brede hoeklens. Het belangrijkste verschil is dat beide camera’s van optische beeldstabilisatie zijn voorzien. Hierdoor loop je minder risico om wazige foto’s te maken. Ook is de apertuur van de lens groter, wat zorgt voor gedetailleerde beelden bij donkere lichtomstandigheden.

  Batterij

  iPhones staan bekend om hun minder goede autonomie en jammer genoeg is dat voor de iPhone X niet anders. “Ik moest vaak op het midden van de dag al opladen,” schrijft The Verge. Gelukkig gebeurt dat opladen erg snel. Apple voegt immers voor het eerst snelladen toe aan zijn toestellen. Digital Trends laadde hun toestel voor 75 procent op in een uur en 40 minuten.

  Software

  Aan de softwarekant heeft Apple maar weinig wijzigingen gemaakt. De iPhone X gebruikt de klassieke iOS 11, waaraan een beperkt aantal aanpassingen zijn gedaan. Aangezien het toestel geen home-knop heeft, kan je je iPhone met extra ‘gestures’ aansturen.

  “Deze gesture-interacties zijn een slimme manier om door de iPhone X te navigeren. De animaties zijn strak, vlot en futuristisch,” vindt Digital Trends.

  Conclusie

  De verdicten van technologiejournalisten zijn doorgaans erg positief. “De iPhone X is duidelijk de beste iPhone die ooit werd gemaakt. Het is dun, krachtig, heeft ambitieuze ideeën over waarvoor mobiele camera’s gebruikt kunnen worden en geeft de designconventies van telefoons een geheel nieuwe vorm,” aldus The Verge.

  De website voegt hier echter aan toe dat de iPhone X dan wel grote stappen vooruit zet op het vlak van hardware, maar dat het toestel simpelweg iOS 11 draait. Het enige wat je moet missen zijn de Animoji’s.

  “Ik denk dat de X een goede balans heeft gevonden op het vlak van grootte, wat de oudere iPhones nooit hadden. Het is een telefoon die goed voelt en een mooi, groot scherm heeft. De stap naar Face ID en het verwijderen van de home-knop voelen aan als veranderingen die sommigen leuk vinden, maar anderen dan weer onnodig,” besluit CNet.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :