• Veel meer vraag naar Chromebooks

  De vraag naar Chromebooks groeit sterk. Voorlopig zien de gebruikers de goedkope laptops echter niet als een vervanging voor reguliere pc’s.

  Dit jaar zullen rond de 8 miljoen Chromebooks verkocht worden, verwacht marktanalist Gartner. Dat is 18 procent meer dan in 2015. Volgend jaar is minstens een vergelijkbare groei te verwachten.

  De gebruikers zitten vooral in de educatieve hoek. Zakelijke gebruikers geven nog altijd de voorkeur aan pc’s en dan vooral omdat die Windows-applicaties offline kunnen draaien. Dat kunnen de meeste  Chromebooks niet omdat die een verbinding met Internet nodig hebben. Wel kunnen deze goedkope laptops gebruikt worden als thin clients voor interne cloud-applicaties.

  De Chromebooks worden vooral in de VS gekocht en in iets mindere mate in West-Europa. Dat hangt samen met het feit dat deze laptops een internetverbinding nodig hebben om te kunnen werken.

  Vooral in het onderwijs is een stijgende vraag naar de goedkope laptops voor gebruik in de klas. Daar is vrijwel altijd draadloos internet. Bovendien zijn ze door hun lage prijs en relatief eenvoudige onderhoud aantrekkelijk.

  Chromebooks vormen een van de weinige segmenten van de pc-markt die nog een flinke groei vertonen. Ze vormen echter maar een zeer klein deel van de totale pc-markt die hoogst waarschijnlijk dit jaar 290 miljoen stuks omvat. 

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :