• Vergrendel je pc met een USB-stick

  Windows zelf voorziet in een soort vergrendelmechanisme om te vermijden dat anderen op je pc kunnen tokkelen wanneer je zelf een tijdje weg bent: even Windows-toets+L indrukken en klaar. KeyLock doet eigenlijk niet zo heel veel meer, maar toegegeven, het James Bond-gehalte is veel hoger.

  KeyLock kan je gratis downloaden. Nadat je de software hebt geïnstalleerd en gestart, krijg je een venster te zien met verschillende tabbladen. Op het tabblad Security Settings kan je terecht om een usb-stick om te vormen tot sleutel. Plug een stick in je pc, open het keuzemenu achter ‘Select drive’ en klik op de juiste partitie. Een tekstbestand met een geëncrypteerde sleutel zal op je stick worden opgeslagen. Je kan nakijken welke sleutel er wordt gebruikt door in ‘KeyLock Show Keys’ aan te vinken. Bewaar de code voor het geval je je usb-stick kwijtraakt.

  Nu je een sleutel achter de hand hebt, kan je de bescherming van KeyLock aanzetten. Klik hiervoor onderaan op ‘Start Protection’ en vink bovenaan ‘Run KeyLock at Windows startup’ aan om ervoor te zorgen dat de software te allen tijde draait. Wanneer je nu je usb-stick uit je pc haalt, zal er een vergrendelscherm tevoorschijn komen en kan je je muis niet langer gebruiken. Om wederom gebruik te maken van je pc, kan je je usb-stick inpluggen of de code opgeven die je in de vorige stap hebt bewaard. Wanneer je eveneens een Windows-wachtwoord gebruikt om je pc te beveiligen, zal je bij het opstarten van je toestel eerst het loginscherm van Windows te zien krijgen. Hierna verschijnt het scherm van KeyLock.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :