• Vind ruimtevreters op je pc met WizTree

  Die harde schijf die ooit eindeloos groot leek, zit bijna helemaal vol … nu al?! Een verkeerd ingestelde back-up, een restant van een programma, een film die eigenlijk weg mag. Het kan vlug gaan. Met WizTree zie je in één oogopslag waardoor de schijfruimte is ingenomen. Zo kun je de grootste slokoppen opruimen.

  Stap 1: Boomvenster

  In Windows Verkenner lees je onder Deze pc hoeveel schijfruimte van de C-schijf in gebruik is. Maar waar is al die schijfruimte naartoe? Waar zitten de slokoppen? Met de gratis tool WizTree krijg je veel inzicht in hoe de bestanden en mappen over de harde schijf zijn verdeeld. De eerste keer dat je WizTree opent, kies je linksboven het station dat je wilt inspecteren. In dit geval is dat de C-schijf. Daarna klik je op Scan. Het resultaat is een lijst bestanden waarbij de grootste bovenaan staan. De map die waarschijnlijk het meeste ruimte in beslag neemt, is die van het Windows-systeem. Uiteraard mag je hier niet zomaar bestanden verwijderen! Ga naar de map Users om bij de individuele gebruikers te zien of daar downloads, virtuele machines of onnodige bestanden staan die wel verwijderd mogen.

  Stap 2: Bestandskaart

  Via de knop Opties kom je bij de verschillende manieren om de inhoud van de harde schijf in kaart te brengen. Hier activeren we zowel de Bestandstypes als de Bestandskaart. Op deze grafische weergave zie je in een oogopslag waar de ‘grote blokken’ zitten. Wanneer je met de muisaanwijzer over zo’n blokje gaat, zie je de naam van het bestand. Klik je op zo’n blok, dan toont WizTree dit bestand ook in het Boomvenster en in de kolom Bestandtypes. Onderaan in de statusbalk lees je het pad naar het geselecteerde bestand, de naam én de grootte.

  Stap 3: Bestanden verwijderen

  Om bestanden op te ruimen hoef je niet apart de Verkenner te openen, dit kan gewoon direct vanuit WizTree. Met de rechtermuisknop klik je op het bestand dat je wilt wissen en dan kies je in het contextmenu de opdracht Verwijderen. Je herkent een verwijderd bestand in de kolom Bestandtypes omdat het in het rood doorstreept is. Je kunt ook bestanden verwijderen door ze te selecteren en dan simpelweg op de Delete-toets te drukken.

   

  BOSE 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III Li-ion 2300mah 11.1V/12.4v

  BOSE 063404 voor BOSE SOUNDLINK Mini I serie Li-ion 2230mAH/17Wh 7.4V

  ACDP-160D01 laptop adapter voor Sony TV XBR-49X800D KD-49XD8588

  A13-045N2A KP.0450H.001 laptop adapter voor Acer Aspire Switch 11 12 V,Acer Chromebook 11

  R35737 laptop adapter voor Clevo N151SC

  MSI BTY-M6D  voor MSI GT780R GT663R GT660R Li-ion 7800mAh 11.1V

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :