• Weg met bloatware door schone installatie Windows 10

  Wie een kant-en-klare pc of laptop in de winkel koopt, hoeft vaak Windows zelf niet te installeren. Nadeel: vaak staan er daardoor ook ongevraagde programma's op, die door de fabrikant zijn geïnstalleerd. De Refresh Tool van Microsoft helpt.
  Door het programmaatje te draaien krijg je namelijk een schone installatie van Windows 10 terug - eventueel met behoud van bestanden. Microsoft introduceerde de Refresh Tool in het besturingssysteem ls onderdeel van de Anniversary Update.
  Een wezenlijk verschil met andere opties om de computer terug te draaien naar de fabrieksinstellingen, is dat in die gevallen ook de ongewenste programma's (in de volksmond ook wel bloatware genoemd) weer terugkomen.

  Downloaden

  De tool is op twee manieren te starten. Vanuit Windows 10 ga je naar Start > Instellingen > Bijwerken en beveiliging > Systeemherstel. Klik hier opOpnieuw beginnen met een schone installatie. Een browservenster opent, en je komt uit op de pagina waar je het programma met de grote blauwe downloadknop kunt binnenhalen.

  Starten

  Dubbelklik op RefreshWindowsTool.exe om het programma te starten. Accepteer eerst de licentievoorwaarden door op Akkoordte klikken. In het volgende scherm kies je ervoor om persoonlijke bestanden te behouden, of écht alles weg te gooien.
  Tip: Zelfs wanneer je voor de eerste optie kiest, is het aan te raden een back-up van je bestanden te maken. Mocht er tijdens de herinstallatie toch iets misgaan, dan heb je die altijd nog achter de hand.
  Klik vervolgens op Start om het proces te starten. De tool haalt nu de meest recente versie van Windows 10 binnen - je moet in eerste instantie dus wel verbonden blijven met internet. Na een herstart begint de standaard installatie van het besturingssysteem.

  Vergeet de privacy-instellingen niet

  Overigens betekent dat ook dat je opnieuw het instellingenscherm van Windows 10 voorgeschoteld krijgt. Hier zijn belangrijke privacy-instellingen terug te vinden.
  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :