• WERKGEHEUGEN UITBREIDEN

  Het geheugen van uw computer is ook wel bekend onder de naam  Random Access Memory of RAM. Het wordt in één of meerdere modules op het  moederbord van de computer geplaatst. Zonder RAM zou een computer onwerkbaar  traag zijn. In het werkgeheugen worden alle programma’s, die u op een bepaald  moment aan het gebruiken bent, geladen. De onderdelen van het besturingssysteem  van uw computer (bij de meesten van u zal dat een versie van Microsoft Windows  zijn) worden bijvoorbeeld in het werkgeheugen geladen, maar ook programma’s die  u opent. Uw computer kan daar veel sneller bij, dan wanneer hij iedere keer  naar de data op de harde schijf toe moet.

  Pretaties verbeteren

  Hoe meer werkgeheugen u in uw computer heeft, des te meer  programma’s en processen er in opgeslagen kunnen worden. In theorie heeft het  bijplaatsen van geheugen dus zeker zin. Er zit echter wel een bovengrens aan.  Dit is afhankelijk van hoe zwaar u uw computer belast. Om een beeld te krijgen  van het geheugengebruik van uw computer, kunt u met de toetsencombinatie  CTRL+SHIFT+ESC het Taakbeheer van uw Windows computer openen. Daar kunt u zien  hoeveel geheugen uw systeem gebruikt.

  Loopt u nooit tegen de limieten aan van het beschikbare  werkgeheugen, dan heeft het bijplaatsen van RAM geen zin. In de toekomst kan  dat natuurlijk veranderen, dus het is zeker goed om af en toe te kijken of u  nog voldoende werkgeheugen aan boord heeft. Op dit moment is 4GB voor de meeste  doeleinden voldoende.

  Vervangen of bijplaatsen geheugen

  Het uitbreiden van het werkgeheugen is bij een desktop vrijwel altijd  mogelijk, mits er nog een plekje vrij is op het moederbord. Het enige wat u  goed moet bekijken, is hoe u de behuizing van uw desktop openmaakt. De meeste  fabrikanten van laptops houden bij het maken ervan rekening met het later  vervangen of bijplaatsen van geheugen. Vaak zit er een klepje onderop het  apparaat dat toegang biedt aan de geheugenmodules. Er zijn ook modellen  waarvoor u voor het plaatsen van een extra module het toetsenbord los moet  halen.

  Wilt u meer informatie over werkgeheugen, hulp bij de keuze van het  juiste geheugen of hulp bij het inbouwen ervan? Bekijk dan onze werkgeheugen koopgids of kom  langs in één van onze winkels voor hulp en advies.

   

  ASUS C32-N750 voor Asus N750 N750JV N750 N750JK serie Li-ion 69Wh 11.1V

  PA-1450-26 laptop adapter voor ACER Aspire One 722 AO722 EX2519-C62F Z1401-C2XW

  S93-0404250-D04 laptop adapter voor MSI GS Series GS70 2PE Stealth Pro Charger

  ASUS 42N1403 voor ASUS A42LM93 G751J-BHI7T25 GFX71JY4710 88WH li-ion 88WH 15V

  DA-65G19 PSAB-L101A laptop adapter DA-65G19 PSAB-L101A laptop adapter

  BOSE 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III Li-ion 2300mah 11.1V/12.4v

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :