• WinAero Tweaker - Handsfree Windows tweaken

  Windows laat zich op heel wat manieren naar eigen hand zetten, alleen moet je daarvoor vaak flink graven in allerlei dialoogvensters of in diep geneste registersleutels. WinAero Tweaker brengt tientallen leuke tweaks samen in een makkelijk toegankelijke interface.

  WinAero Tweaker laat je kiezen tussen een installatie (inclusief uninstaller) en een portable variant, beide werken identiek. Bij heel wat tweaktools wordt er een poging gedaan om de tweaks te categoriseren en dat is bij WinAero Tweaker niet anders. Het hoofdvenster bevat twee grote panelen: links een overzicht van de tweaks (wij telden 86 items, verdeeld over 14 rubrieken waaronder Appearance, Boot and Logon, Desktop and Taskbar, Context Menu en File Explorer), rechts meer informatie over de geselecteerde tweak en de bijhorende instelopties. 

  Detailinfo

  Ondanks de goedbedoelde pogingen van de maker om alle tweaks zinvol in te delen, is het wat lastig zijn om snel de gewenste tweak op te sporen. Een eenvoudige zoekfunctie komt je daarin enigszins tegemoet. Hoe dan ook, een tweak toepassen is in veel gevallen niet moeilijker dan een optie te selecteren of een schuifknop te verplaatsen. Hooguit moet je ook iets invullen, zoals het pad naar een achtergrondafbeelding.

  In tegenstelling tot veel andere tweakers is WinAero Tweaker geen ‘zwarte doos’, waarbij je dus geen benul hebt wat er precies wordt aangepast. Nagenoeg elke tweak wordt vergezeld door een weblink waar omslachtig wordt uitgelegd waar precies in je systeem de tweak zal ingrijpen. Deze feedback is zelfs opgevat als een reeks instructies die stap voor stap uitleggen hoe je de tweak ook zelf kunt uitvoeren.

  Terugkeren

  Wat als je een aantal tweaks hebt toegepast en een van de tweaks blijkt toch niet het gewenste resultaat op te leveren? Dan kun je nog op je ondernomen stappen terugvallen door de juiste ‘pagina’ (rubriek) te openen in WinAero Tweaker en aan te geven dat je (alle) tweaks op die pagina naar de standaardwaarden wilt terugzetten. We hadden echter veel liever gezien dat het programma een (chronologische) lijst van je aanpassingen bijhield die je vervolgens selectief ongedaan had kunnen maken.

  Conclusie

  WinAero Tweak is een handige tool voor wie snel een reeks tweaks in Windows 7 of hoger wil uitvoeren. Alles gebeurt vanuit een vriendelijke grafische interface, maar wie liever zelf de handen uit de mouwen steekt vindt de nodige stap-voor-stap instructies.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :