• Windows-handheld met toetsenbord en gameknoppen krijgt Atom x7-soc

  GamePad Digital heeft aangekondigd dat het zijn aankomende Windows-gamepad een upgrade geeft van een Intel Atom x5-Z8500-soc naar een Intel Atom x7-Z8750 of x7-8700-soc, afhankelijk van beschikbaarheid.

  De handheldconsole is niet de eerste console van GamePad Digital of GPD. Het bedrijf bracht al enkele handheldconsoles op basis van Android uit. De GPD Win zou de eerste Windows-console van de Chinese fabrikant worden. GPD begon eind februari met een crowdfundcampagne voor de Windows-versie.

  Naast de soc verandert niets aan het voorgestelde ontwerp. Dit betekent dat de Windows 10-handheld met 5,5"-scherm 4GB lpddr3-1600-ram en 64GB eemc-flashgeheugen aan boord heeft. Daarnaast zit er een micro-sdkaartslot in dat kaartjes met een gegarandeerde opslagcapaciteit tot 128GB aankan.

  Om het geheel te besturen, zit er een qwerty-toetsenbord op, een dpad en twee alps-joysticks. Eén van de alps-joysticks moet ook als muis dienstdoen.

  Als scherm wordt een capacitief touchscreen gebruikt met 1280x720 pixels. Verder is er een mini-hdmi-poort aanwezig, een usb 3.0-poort en micro-usb-aansluiting. De 6000mAh-accu moet het tussen de zes en acht uur uithouden, afhankelijk van de gevraagde rekenkracht.

  Het geheel meet 15,5x9,7x2,2cm en weegt 300 gram. De crowdfundcampagne is al gesloten, maar belangstellenden kunnen nog vooruitbestellingen doen voor 330 dollar.

   
  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags :
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :