• Zet je Android-data over naar je nieuwe smartphone

  Wanneer je een nieuwe telefoon hebt gekocht, wil je natuurlijk het liefste zoveel mogelijk je persoonlijke data meenemen zodat je er meteen mee aan de slag kunt. Android-data overzetten naar nieuwe smartphone doe je als volgt.

  Met je nieuwe toestel in handen is het erg verleidelijk om deze meteen op te starten. Toch kun je daar beter even mee wachten, omdat je op je oude telefoon eerst wat instellingen rond backups moet nalopen.

  Contacten

  We zouden het door alle spannende nieuwe functies soms vergeten, maar een smartphone hebben we toch in de eerste plaats om mee te kunnen bellen. Dan is het wel zo fijn dat je al je contacten direct bij de hand hebt. Heb je je contacten opgeslagen op je simkaart, dan is het hopelijk slechts een kwestie van je oude kaart in je nieuwe telefoon stoppen.

  Maar het is niet altijd zo eenvoudig, bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe simkaart hebt gekregen omdat de oude niet past. In dat geval is het handig om je contacten van je simkaart te kopiëren naar je Google-account. Ga daarvoor naar de Contacten-app en tik rechtsboven op de drie puntjes. Tik op Importeren / Exporteren en kies er hier nu voor je om contacten te kopiëren van je sim-kaart naar je Google-account.

  Dit is overigens ook een optie wanneer je contacten opgeslagen staan op je sd-kaartje, maar je nieuwe smartphone niet de mogelijkheid heeft om geheugenkaartjes te wisselen.

  Hoe je de contacten vervolgens importeert op je nieuwe telefoon, lees je in de volgende stap.

  Google-gegevens

  Dat Google veel van je weet is niet altijd een prettige gedachte, maar tijdens het overstappen naar een nieuw toestel is het wel verdomd handig. Ga naarInstellingen, back-up en reset en zorg ervoor dat Back-up maken van mijn gegevens aan staat. Zaken als je opgeslagen wifi-wachtwoorden en oproepgeschiedenis worden dan online bewaard. Maar dat is nog niet alles. Kijk ook eens bij Persoonlijk, Accounts, Google en kies hier je primaire mailadres. Hier zie je dat Google ook je agenda, mailbox, contacten en meer bijhoudt. Is dat nog niet het geval, dan kun je dat hier per onderdeel aan of uit zetten.

  Door rechtsboven op de drie puntjes te tikken en voor Nu synchroniseren te kiezen, maak je een zo recent mogelijke backup van je gegevens. Nu kun je eindelijk je nieuwe telefoon erbij pakken. Wanneer je deze voor de eerste keer opstart, loopt Android je door een kort installatieproces.

  Kies in een van de eerste stappen gelijk voor Je apps en gegevens behouden. Daarmee zet je de zojuist gemaakte backup terug op dit nieuwe toestel. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is in te loggen met je Google-account. Zodra alle verdere stappen doorlopen zijn, is automatisch al je data overgezet.

  Apps

  Op je oude telefoon heb je vast een hoop apps geïnstalleerd, je nieuwe telefoon is nog helemaal leeg. Lekker opgeruimd dus, maar de meeste ervan wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk weer terug.

  Open daarvoor de Play Store en tik linksboven op de drie horizontale streepjes. Kies vervolgens Mijn apps en games. Bovenin zie je nu Bibliotheek staan. Door daar op te tikken, krijg je een overzicht van alle apps die je in het verleden gedownload hebt, er vanuit gaande dat ze verbonden zijn aan hetzelfde Google-account. Hier kun je ze snel opnieuw downloaden.

  WhatsApp

  Zoals je misschien wel weet, kan WhatsApp maar op één telefoon tegelijk actief zijn. De chat-dienst is daarbij gekoppeld aan je telefoonnummer. Het is dan ook de bedoeling dat je de data en contacten van je vorige telefoon overzet naar je nieuwe.

  Ga op je oude telefoon binnen WhatsApp naar Instellingen, Chats, Chat back-upen tik hier op Back-up maken. Het kan een tijdje duren voordat deze voltooid is, maar daarna kun je WhatsApp installeren op je nieuwe telefoon.

  De berichten-app vraagt je gelijk of je je oude data wilt herstellen. Kies ervoor om dit te doen, en binnen no-time zijn al je contacten en berichten weer als vanouds in te zien. Het terughalen van foto's en video's kan wat langer duren.

  Browser-gegevens

  Ben je erg gehecht aan je favoriete websites en ken je ook niet al je wachtwoorden uit je hoofd? Dan kun je ook deze instellingen meenemen naar je nieuwe smartphone. We gebruiken de standaard Chrome-browser als voorbeeld. Ga daarin naar Instellingen en ga na of je ingelogd bent met je Google-account. Zaken als bladwijzers, geschiedenis en wachtwoorden worden dan bijgehouden.

  Zodra je op je nieuwe toestel de Chrome-browser voor de eerste keer opstart, vraagt Google je of je wilt inloggen. Kies je e-mailadres en tik op Doorgaan, gevolgd door OK. Nu kun je naar hartenlust verder surfen waar je gebleven was.

  Foto's en video's

  Je wilt natuurlijk ook graag je foto's en video's meenemen. Wederom kan Google je hierbij helpen. Open hiervoor de Foto's-app, die standaard op Android-telefoons aanwezig is. Tik rechtsboven op de horizontale streepjes en kies Instellingen, Back-up en synchronisatie. Hiermee zorg je ervoor dat foto's automatisch naar de cloud worden gekopieerd.

  Vervolgens vind je ze automatisch weer terug in de Foto's-app op je nieuwe telefoon, waar je vanzelfsprekend wel met hetzelfde Google-account ingelogd dient te zijn.

  Vind je het niet zo'n prettige gedachte dat je persoonlijke media bij Google in de cloud staat, dan kun je foto's ook handmatig overzetten. Sluit daarvoor eerst je telefoon aan op je computer met een usb-kabel. Standaard wordt de telefoon alleen opgeladen, kies in het pop-up menu dan ook voor Bestanden overzetten.

  Nu kun je op je computer door de bestanden op je telefoon bladeren. Foto's en video's vind je terug in de map DCIM. Kopieer of knip de bestanden en parkeer ze even op een handige plaats, bijvoorbeeld je bureaublad. Koppel nu je oude smartphone af en sluit je nieuwe aan. Volg dezelfde stappen om je bestanden weer terug te zetten in de nieuwe DCIM-map.

   

  BOSE 404600 voor Bose SOUNDLINK I II III Li-ion 2300mah 11.1V/12.4v

  ACDP-100D01 laptop adapter voor Sony Vaio PCGA AC19V4 ACDP-100D01

  DELL YFDF9voor Dell Latitude 3340 3350 Li-ion 5800mah/65Wh 11.1V

  235W PW116 R224M H235P-00 laptop adapter voor Dell Optiplex 760 780 SFF Power Supply

  MICROSOFT BV-T5E voor Microsoft Lumia 950 RM-1106 RM-1104 RM-110 McLa Li-ion 3000mAh/11.6wh 3.85V

  A13-045N2A KP.0450H.001 laptop adapter voor Acer Aspire Switch 11 12 V,Acer Chromebook 11

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :