• Zo kan de iPhone 8 met oled-scherm eruit komen te zien

  Er is nog een half jaar te gaan tot de onthulling van de iPhone 8 of iPhone Edition, maar de algemene verwachting is dat het aankomende vlaggenschip een nieuw ontwerp krijgt met dunnere bezels en een oled-scherm. Het belangrijkste voordeel van oled is dat pixels individueel kunnen worden uitgeschakeld, waardoor de zwartwaarden superieur zijn aan die van lcd; de technologie die momenteel wordt gebruikt voor alle iPhones.

  iPhone 8

  Dark Mode met oled-scherm

  Het oled-scherm is ook uitermate geschikt voor een ‘Dark Mode’ in iOS en vandaag krijgen we alvast een idee hoe de interface eruit kan komen te zien. Ontwerper Vianney le Masne heeft een aantal afbeeldingen gepubliceerd van een bijna randloze iPhone 8 in combinatie met een donkere modus en een oled-scherm.

  Masne legt uit dat een donkere modus veel meer is dan het vervangen van witte door zwarte pixels. Een dergelijke modus zorgt ervoor dat de grens tussen het scherm en de behuizing vrijwel niet meer zichtbaar is en het creëert een schijnbaar randloos ontwerp.

  Bovendien is hij van mening dat ontwikkelaars met een donkere basis moeten beginnen. Hierdoor zijn de randen van de interface donker en dat sluit perfect aan bij het oled-scherm en de randen van het apparaat. Het zorgt eveneens voor een betere accuduur, omdat zwarte pixels op een oled-scherm geen energie verbruiken vanwege het ontbreken van een backlight om de pixels op te lichten.


  De afbeeldingen van Manse zien er werkelijk prachtig uit en we kunnen alleen maar hopen dat de iPhone 8 er ongeveer net zo komt uit te zien. De verwachting is ook dat Apple de iconische thuis-knop schrapt en naar verluidt wordt de onderste rand van het scherm gebruikt voor Touch Bar-achtige functionaliteit. Apple zou de vingerafdrukscanner mogelijk willen integreren in het scherm of kiezen voor een andere optie, zoals gezichtsherkenning of een irisscanner.

  Naast de iPhone 8 zou Apple ook nog plannen hebben om een iPhone 7s en 7s Plus op de markt te brengen. Beide modellen zijn vermoedelijk gebaseerd op het ontwerp van de iPhone 6 en voorzien van een lcd-scherm.

  Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

  Tags Tags : , , , , ,
 • Commentaires

  Aucun commentaire pour le moment

  Suivre le flux RSS des commentaires


  Ajouter un commentaire

  Nom / Pseudo :

  E-mail (facultatif) :

  Site Web (facultatif) :

  Commentaire :