• Samsung is in onderhandeling met de Japanse fabrikant Murata Manufacturing als mogelijke leverancier van accu’s voor de aankomende Galaxy S8.

    Murata Manufacturing nam vorig jaar een deel van Sony's batterijdivisie over. Mogelijk wordt Murata als derde leverancier van de accu’s voor Samsungs volgende vlaggenschip ingeschakeld, of vervangt Murata de huidige tweede leverancier, het Chinese Amperex Technology. Samsung heeft ook een eigen batterijtak.

    Zowel de accu van Samsung als Amperex zorgden vorig jaar voor ontbrandingsgevaar bij de Galaxy Note 7, wat tot gevolg had dat de Note 7 wereldwijd uit de verkoop werd gehaald.

    Oorzaak accuproblemen

    Samsung maakte de oorzaak van die accuproblemen vorige week bekend. De accu’s van zijn eigen divisie bleken een afwijkende omvang te hebben die voor kortsluiting kon zorgen.

    Samsung besloot vervolgens om de telefoons met die accu terug te roepen en te vervangen door exemplaren met accu's van Amperex Technology, maar ook die bleken brandgevaarlijk. Ook beloofde het bedrijf voortaan meer tests en inspecties te zullen doen tijdens het fabricageproces van zijn smartphones.

    De Galaxy S8 verschijnt naar verluidt 21 april op de markt. Op een vermeende afbeelding van de telefoon is te zien dat het nieuwe model geen fysieke thuisknop meer heeft.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire
  • Vroeger was het zo eenvoudig om Windows op te starten in de veilige modus: F8 indrukken tijdens het opstarten en klaar. In Windows 10 werkt dat iets anders... maar hoe? In dit artikel geven we je 3 manieren om Windows 10 op te starten in de veilige modus, voor als je pc-problemen moet oplossen of bijvoorbeeld malware wil vernietigen.

    Toegegeven, het is in Windows 10 veel minder vaak nodig om je pc op te starten in de veilige modus. Maar veel minder vaak betekent natuurlijk niet nooit. Gelukkig heeft Microsoft het alleen verstopt, niet onmogelijk gemaakt. Je kunt Windows vanaf twee locaties opstarten in veilige modus. 

    Windows 10 opstarten in veilige modus vanuit Instellingen

    Klik op de knop Start en vervolgens op Instellingen in het menu dat verschijnt. Er opent nu een venster (Instellingen) waarin je kunt kiezen voor de optie Bijwerken en beveiliging / Systeemherstel. Klik vervolgens op de optie Nu opnieuw opstarten onder het kopje Geavanceerde opstartopties. Nadat je pc opnieuw is opgestart en het scherm Kies een optie wordt weergegeven, klik je op Probleemoplossing > Geavanceerde opties > Opstartinstellingen > Opnieuw opstarten. De pc zal nu nogmaals opnieuw starten, waarna er een lijst met opties wordt getoond. Optie 4 (of F4) laat je de pc in veilige modus opstarten, optie 5 of (F5) laat je de pc opstarten in veilige modus met netwerk.

    Windows 10 opstarten in veilige modus vanuit het aanmeldscherm

    Ook al werkt het niet meer met F8, er is tóch nog een manier om Windows te laten starten in veilige modus door middel van het indrukken van een toets tijdens het starten. Start de pc opnieuw op. Wanneer het aanmeldingsscherm wordt getoond, houd je de Shift-toets ingedrukt en klik je op Voeding / Opnieuw opstarten. Nu werkt het proces hetzelfde als via de andere optie: de pc zal nu nogmaals opnieuw starten, waarna er een lijst met opties wordt getoond. Optie 4 (of F4) laat je de pc in veilige modus opstarten, optie 5 of (F5) laat je de pc opstarten in veilige modus met netwerk.

    Windows 10 opstarten in veilige modus met msconfig

    De veilige modus van Windows 10 is ook te activeren via de ingebouwde systeemconfiguratie. Druk daarvoor op Windows-toets + R, typ msconfig en druk op Enter. Je kunt ook de zoekfunctie van Windows 10 gebruiken, msconfig typen en Systeemconfiguratie kiezen. In het tabje Computer opstarten kun je linksonderaan een vinkje zetten bij Opstarten in veilige modus, en kun je zelfs nog wat extra opties kiezen. De volgende keer dat je je pc opnieuw opstart zal dat in de veilige modus gebeuren. Wil je weer normaal opstarten? Herhaal dan de stappen en haal het vinkje weg.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire