• Het uitbreiden van het werkgeheugen van een computer is echt geen ingewikkelde ingreep. U kunt het prima zelf doen, zonder dat u er een specialist voor inschakelt. De meeste tijd gaat zitten in de voorbereiding. Het inbouwen zelf is zo gebeurd. Wij laten zien welke stappen u moet zetten als u meer geheugen in uw systeem wilt hebben.

    1. Stappenplan

    Het uitbreiden van het computergeheugen is doorgaans een eenvoudig klusje, waarbij maar weinig kan misgaan zolang u voorzichtig en zorgvuldig te werk gaat. Bij een desktopcomputer opent u de behuizing, waarna u de plek waar het geheugen zit gemakkelijk zult herkennen. Bij laptops volstaat het meestal om een klepje aan de onderzijde te openen, waarna u meteen op de juiste plek bent. Soms kost het wat meer moeite om bij het geheugen te komen en bij sommige laptops moet eerst het toetsenbord worden verwijderd. Maar in de meeste gevallen is het inbouwen dus een fluitje van een cent. De meeste energie zit in de voorbereiding, als u moet bepalen hoeveel geheugen er nu in uw computer zit, wat er nog bijpast en vooral ook welk type geheugen u nodig hebt. Vandaar dat u voor een succesvolle uitbreiding een aantal voorbereidende stappen moet zetten.

    2. Huidige capaciteit

    Allereerst kijkt u hoeveel geheugen er nu in de computer aanwezig is. Dat kan via het configuratiescherm van Windows (de Mac komt later in dit artikel ook aan bod). Als u naar Start / Configuratiescherm / Systeem en beveiliging / Systeem gaat, ziet u de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen, of er een 32- of 64bit-versie van Windows draait, het type processor, de fabrikant en het computermodel. Al deze informatie is nodig om te bepalen wat u nodig hebt. Een andere manier om bij dit scherm te komen, is door in Windows Verkenner met rechts op Computer te klikken en te kiezen voor Eigenschappen.

    Bekijk eerst hoeveel geheugen er al is geplaatst en noteer meteen de specificaties van uw systeem.

    Processor en Windows-variant

    Zit er een 32bit-processor in uw systeem, dan kan maximaal 4 GB geheugen worden aangestuurd. Meer geheugen plaatsen is dan wel mogelijk, maar het heeft geen zin. Met een 64bit-processor en de 64bit-versie van Windows kan een systeem meer werkgeheugen gebruiken. Windows Home Basic kan met 8 GB overweg, Home Premium, de meest gangbare variant voor consumenten, kan 16 GB gebruiken en de Enterprise-, Business- en Ultimate-versies van Windows kunnen nog aanzienlijk grotere hoeveelheden werkgeheugen aansturen. Vooral voor zakelijk gebruik kan dat interessant zijn.

    3. Wat is er mogelijk?

    Om het werkgeheugen uit te breiden, hebt u de technische specificaties van uw systeem nodig. Elk moederbord, dat is de grote printplaat in uw computer, heeft slechts een beperkt aantal plaatsen (sockets, slots of sleuven genoemd) waarop geheugen kan worden geprikt. Daarnaast past niet elk type geheugenmodule zomaar op ieder moederbord. Alle haken en ogen bij dit onderwerp zijn te vinden in de handleiding van uw computer of het moederbord – die u in de vorm van een meegeleverd boekje of cd of dvd kunt raadplegen. Mist u de handleiding, dan kunt u op internet naar de website van de fabrikant van uw computer gaan en daar een handleiding zoeken op de ondersteuningspagina. Hebt u geen kant-en-klare computer gekocht maar zelf een systeem in elkaar gezet, dan hebt u de gegevens van het specifieke moederbord nodig dat u hebt ingebouwd. Biedt dit alles geen uitkomst, dan kunt u meestal ook nog op de website van een geheugenfabrikant terecht. Omdat geheugenmodules voor nagenoeg alle gangbare typen computers worden gemaakt, is er vaak een adviesfunctie die u precies uitlegt wat de mogelijkheden zijn.

    4. Geheugenadviseur

    Als voorbeeld gebruiken we hier de geheugenadviseur die op de website van Kingstonkan worden gevonden, maar u kunt ook bij diverse andere geheugenfabrikanten terecht, zoals Crucial. Meteen op de hoofdpagina van Kingston is rechts de optie memory search te vinden. Daar kiest u voor Desktop of Notebook. Vervolgens geeft u de fabrikant, productlijn en het model computer aan. Vervolgens verschijnen de geschikte geheugenmodules van Kingston in beeld. Op deze pagina is ook de knop Configuration Details te vinden, die een overzicht van mogelijke configuraties toont. U kunt het geheugen hier meteen bestellen, maar nu u weet wat u nodig hebt, kan dat natuurlijk ook bij uw favoriete winkel of webshop.

    Geheugenfabrikanten weten van nagenoeg elk systeem welk geheugen erin past.

    5. Meerdere smaken

    In elk voetje op het moederbord past één geheugenmodule. Hoe meer geheugenstrips er in uw computer zitten, hoe minder u kunt bijplaatsen. Laptops hebben meestal maar twee slots. Dat is onhandig, vooral omdat computerfabrikanten vaak twee kleine modules plaatsen in plaats van één grote. Ze kiezen dan bijvoorbeeld voor twee modules van elk 2 GB in plaats van één module van 4 GB. Zolang er slots vrij zijn, kunt u geheugen bijplaatsen. Zijn alle slots bezet, dan zit er niets anders op dan enkele of alle geheugenmodules te vervangen door grotere exemplaren. Het kan overigens zo zijn dat u modules per twee of drie moet plaatsen.

    6. Digitale adviseur

    Om te zien hoeveel geheugenslots al in gebruik zijn, kunt u de computer openmaken. Er is echter een simpeler manier om hier achter te komen. U kunt uw computer door een speciale online dienst laten analyseren.en vervolgens op Voer de scan nu uit! Er wordt vervolgens een programma, genaamd mappreporter.exe, naar uw computer gestuurd. Windows geeft nu een melding, waarop u via Uitvoeren toestemming moet geven om het programma te laten draaien. Vervolgens verschijnt een uitgebreid rapport met informatie over uw computer, de bezetting van de geheugenslots en uiteraard de modules die u kunt aanschaffen.

    In plaats van alles zelf uit te zoeken, kunt u er ook voor kiezen om uw systeem online te scannen via www.interngeheugen.com.

    Geheugensoorten

    Er bestaan meerdere typen geheugen, zoals DDR, DDR2 en DDR3. Let er goed op dat u de juiste soort koopt, want ze zijn onderling niet uitwisselbaar. Ook wordt op geheugenmodules meestal een snelheidsaanduiding aangegeven, bijvoorbeeld ‘1333 MHz’ en soms staan er nog extra termen bij, zoals ‘unbuffered’. De handleiding en de geheugenadviseur op een website kunnen de juiste specificaties tonen van het geheugen dat in uw systeem past. Een geheugenmodule wordt soms ook wel met de technische term DIMM aangeduid en in oudere systemen kunt u SIMM-geheugen tegenkomen. DIMM’s zijn vrij groot en zitten eigenlijk alleen in desktops. Vanwege ruimtegebrek worden in laptops en netbooks de veel kleinere SO-DIMM (Small Outline DIMM)-modules toegepast. Zowel DIMM- als SO-DIMM-geheugen kan van het type DDR, DDR2 of DDR3 zijn.

    7. Een voorbeeld

    Als voorbeeld hebben wij een laptop laten analyseren. In ons apparaat blijkt 6 GB werkgeheugen aanwezig, verdeeld over twee slots. Omdat het om een model met een quadcore-processor gaat, blijkt er nog een derde slot te zijn en dat is zowaar vrij. We kunnen dus nog een geheugenmodule bijplaatsen. Bijvoorbeeld een van 4 GB, zodat het totaal aan geheugen 10 GB telt. Willen we het geheugen nog verder uitbreiden, dan kunnen we de module van 2 GB die in het tweede slot zit, vervangen door een nieuwe module van 4 GB. Alle drie de slots zijn dan voorzien van dezelfde hoeveelheid geheugen, en in totaal telt het op tot 12 GB. Dat is meteen ook het maximum dat we in deze laptop mogen plaatsen.

    Na analyse ziet u hoeveel geheugen er is en welke slots bezet of vrij. Als bonus krijgt u een uitbreidingsadvies.

    8. Geheugen inbouwen

    Zodra u weet wat u nodig hebt, bent u natuurlijk vrij om het geheugen waar dan ook aan te schaffen. U kunt bij een computerwinkel langsgaan of het online bestellen, waarbij u het vaak een werkdag later al in huis hebt. Vervolgens is het moment aangebroken om het geheugen in te bouwen. Doorgaans is dat een erg eenvoudig klusje. Zoals eerder gezegd: de voorbereidingen geven het meeste werk. Sluit allereerst de computer volledig af. Zet hem dus niet in slaapstand, maar schakel hem echt uit. Koppel vervolgens alle kabels en snoertjes los, waaronder ook het netsnoer. Hebt u een laptop, haal dan ook de accu eruit. Zo voorkomt u dat het apparaat zich mogelijk alsnog inschakelt als u per ongeluk een knop aanraakt. Druk tot slot even op de aan/uitknop. De computer kan en mag niet meer opstarten, maar zo raakt u eventuele ‘reststroom’ uit het apparaat kwijt.

    9. Desktop openen

    Er zijn enorm veel verschillende behuizingen, dus aangeven hoe u een desktop precies opent is ondoenlijk. Het kan zijn dat u enkele schroeven aan de achterzijde, zijkant of voorzijde moet losdraaien. Soms kan dan de zijkant worden geopend, maar vaak schuift u de volledige kap van het chassis. Is de behuizing eenmaal geopend, dan gaat u op zoek naar het geheugen op het moederbord. De geheugenmodules staan netjes in het gelid en rechtop in voetjes op het moederbord. Soms zitten ze wat verstopt. Zo kunnen bijvoorbeeld kabelbundels of een dvd-speler in de weg zitten. Moet u iets loskoppelen voor werkruimte, onthoud dan goed hoe alles weer teruggeplaatst moet worden. Leg de desktop eventueel plat om er beter bij te kunnen.

    10. Laptop openen

    Bij laptops is het geheugen doorgaans veel simpeler te bereiken, namelijk door gewoon een klepje aan de onderzijde te openen. Vaak is er een pictogram op het plastic te zien: een rechthoek met streepjes aan een lange zijde. Zo weet u meteen onder welk dekseltje het geheugen verstopt zit. Ook andere componenten, zoals de harde schijf, zijn vaak aan de hand van een pictogram te vinden. Leg de dichtgeklapte laptop ondersteboven op iets zachts, zoals een handdoek, zodat u voorkomt dat er krassen op het deksel komen door het verschuiven van het apparaat. Draai de schroefjes los en haal het klepje voorzichtig weg. De schroefjes kunnen erg klein zijn. Leg ze dus op een plek waar u ze niet kwijtraakt.

     

    741727-001 laptop adapter voor HP Pavilion 740015-002 HSTNN-CA40 740015-001 19.5v 45w 2.31a

    19.5V 4.62A 90W Car adapter replacement for dell 9T215 PA-10 

    ASUS A41N1424 voor ROG ZX50 ZX50J ZX50JX GL552J GL552JX

    DELL JWPHF R795X voor DELL XPS L401x L501x L701x serie

    0957-2385 laptop adapter voor HP 1518 1510 1010 Printer 22v 455ma Charger

    DELL Y1FGD F7HVR voor Dell Inspiron 15 7000 7537 serie 

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire
  • Deze HP Laptop adapter is voor 100% geschikt als vervaning van uw HP PCA222 Laptop adapter. Elke HP laptop-oplader vindt u eenvoudig bij batterij-pc.nl. Voor elk type HP hebben wij vrijwel alle HP adaptor modellen op voorraad. Elke HP adaptor beschikbaar in de webshop is op voorraad, direct leverbaar en voorzien van één jaar volledige garantie.Het modelnummer en de serie van uw laptop vindt u bij HP PCA222 laptops over het algemeen op een sticker op de onderzijde van uw laptop. Zo vindt u eenvoudig welke HP PCA222 laptop-oplader u nodig hebt.

    Lader voor HP PCA222 – Laptop-oplader voor HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn Adapter Charger

    http://www.batterij-pc.nl/adapter-633196-001-PS-6221-7-PCA222-17206.htm

    Lader voor HP PCA222 – Laptop-oplader voor HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn Adapter Charger

    Ingangsspanning: 110v-220V
    Uitgangsspanning: 110v-220V, 220W
    Merknaam: HP

    Nieuw en lage prijs HP PCA222, vervangende Laptop adapters. Deze HP PCA222 charger 220W is de beste kwaliteit als vervanging voor uw originele laptop adapter. Adapter Fit Models: Adapter for HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn 

    Adapter Part Numbers:

    Power Input:

        1x 24-pin Motherboard power

     

        1x 4-pin CPU power

     

        2x SATA power connector



    Part Number:

      633196-001 633195-001 PCA222

    Modellen:

    HP s5-1333cn HP s5-1520cn HP s5-1523cn 
    HP s5-1526cn HP s5-1537cn HP s5-1010cx 
    HP s5-1011cx HP s5-1013cx HP s5-1017cn 
    HP s5-1020cn HP s5-1021cn HP s5-1026cn 
    HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn 
    HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn 
    HP s5-1207cn HP s5-1210cx HP s5-1213cx 
    HP s5-1220cn HP s5-1233cn HP s5-1310cx 
    HP s5-1311cx HP s5-1313cn HP s5-1314cx 
    HP s5-1320cx HP s5-1321cx HP s5-1326cn 
    HP s5-1337cn HP s5-1400cx HP s5-1403cx 
    HP s5-1406cn HP s5-1500cx HP s5-1510cn
    HP s5-1517cx

    IS MIJN HP PCA222 ADAPTER KAPOT?

    Wanneer uw HP PCA222 laptop- oplader niet meer goed werkt is dit heel vervelend. In de meeste gevallen kunt u hierdoor niet meer normaal gebruik maken van uw laptop. Hieronder leest u welke stappen u kunt doorlopen om te achterhalen of uw adapter kapot is of dat er mogelijk een ander defect is dat u kunt oplossen. In sommige gevallen kunt u eenvoudig een ander onderdeel vervangen zonder dat u een adapter hoeft aan te schaffen.
    Welke melding geeft het besturingssysteem?
    Om een goede diagnose te stellen is het belangrijk te kijken welke informatie Windows (of desnoods een ander besturingssysteem) geeft. Dit is meestal de eerste aanwijzing of uw HP adapter kapot is. Wanneer uw laptop nog aan gaat kunt u rechtsonderin met uw muis over het batterij-icoon voor aanvullende informatie. Sluit de adapter aan en zorg dat de accu in de laptop zit. Meestal geeft Windows één van de volgende meldingen:
    Aan netstroom, accu wordt opgeladen
    >> Accu en adapter zijn beide in orde
    Volledig opgeladen
    >> Accu en adapter zijn waarschijnlijk beide in orde
    Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen
    >> Probleem zit meestal in de accu / batterij
    % resterend
    >> Probleem zit meestal in de laptop- oplader
    Overweeg de accu te vervangen
    >> De accu dient vervangen te worden
    Vooral wanneer de laptop alleen een resterend accu percentage aangeeft en ook niet het icoon van een stekker aangeeft is waarschijnlijk de adapter defect. Het icoontje zou namelijk altijd een batterij en een stekker moeten zijn indien de accu geplaatst is en de adapter is aangesloten. Tevens zou de tekst ‘Aan netstroom’ altijd aanwezig moeten zijn zolang de adapter op de laptop is aangesloten. Zo niet, dan is waarschijnlijk uw adapter kapot. U leest hieronder verder hoe u het probleem van de adapter verder vast kunt stellen. Blijkt uit bovenstaande overzicht dat u een vervangende accu nodig? Kijk dan op onze batterij-pc.nl. Hierop vindt u alle gangbare accu’s voor de goedkoopste prijs online.
    Verwijder de accu en test met alleen de HP PCA222 laptop- oplader
    Indien de laptop helemaal niet meer aangaat of de bovenstaande stappen geen uitsluitsel hebben gegeven, kunt u proberen om de laptop op te starten zonder accu. De meest laptops hebben accu’s die eenvoudig te verwijderen zijn uit de laptop. U vindt op de onderzijde van de laptop één of twee schuifjes die u opzij kunt doen waarna u de accu uit de laptop kunt tillen. Verwijder de accu en sluit de adapter aan en kijk of de laptop dan aan gaat. Doet de laptop nog steeds helemaal niks en gaat er ook op de laptop geen enkel lampje branden? Dan is waarschijnlijk uw adapter kapot.
    Gaat de laptop zonder accu wel aan dan is niet uw adapter kapot maar blokkeert uw accu waarschijnlijk het systeem en heeft u een vervangende accu nodig. U vindt een accu voor vrijwel ieder laptop model op onze batterij-pc.nl.
    Werkt het indicatielampje op de adapter?
    De meeste adapter zijn uitgerust met een indicatielampje dat aangeeft of de adapter correct werkt. Dit lampje hoort aan te gaan wanneer u de adapter op de stroom aansluit. Indien dit lampje niet aangaat is de adapter kapot of zit er een defect in de stroomtoevoer. Om de stroomtoevoer als oorzaak uit te sluiten, raden we aan een ander stopcontact en zo mogelijk een ander netsnoer – indien van toepassing – te gebruiken. Veel adapters gebruiken universele netsnoeren, dus u kunt een netsnoer van een andere, werkende adapter uitproberen om te kijken of de adapter dan wel werkt.
    Werkt de adapter correct met een ander netsnoer? Dan is waarschijnlijk uw netsnoer defect. Een dergelijk netsnoer kunt u bij een bouwmarkt of electronicazaak krijgen.
    Gebruik een multimeter
    Een multimeter is een apparaat waarmee u de spanning en stroomsterkte van de adapter kunt uitlezen. Hiermee kunt u dus meten of de adapter nog de juiste spanning levert. Bij de meeste adapters is de binnenkant de positieve en de buitenkant van de plug de negatieve pool. U kunt dit ook zien op het label onderop de adapter. Wanneer u de multimeter op de juiste punten van de adapter aansluit zou er een spanning te lezen moeten zijn. Het exacte voltage vindt u terug op het label op de onderkant van de adapter. Adapter Bestellen
    Indien u de multimeter juist heeft gebruikt en de adapter geeft geen of een afwijkende spanning dan is de HP PCA222 adapter kapot. Indien de adapter een te hoge of te lage spanning geeft raden we u aan de adapter direct weg te gooien en niet meer aan te sluiten op uw laptop. Een onjuiste spanning kan schade aanbrengen aan uw laptop. Indien dit het geval is heeft u een nieuwe adapter nodig.
    Wij verzenden naar de Laptop adapter rond Globe [VS, Italië, Polen, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Japan, Rusland]. Bekijk meer laptop adapter. Neem contact met ons op als er een probleem is bij het selecteren van de voedingsadapter.

    IT: PCA222 220W portatili adattatore per HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn 
    JP: PCA222 220W 互換ノート用ACアダプター HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn
    PL:  PCA222 220W HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn Zasilacze do laptopów
    DE: PCA222 220W HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn Netzteile/Adapters
    FR: PCA222 220W pour HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn
    ES: Adaptador HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn
    US: Charger Adapter and Cord for HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn
    RU: PCA222 220W сетевой адаптер зарядные устройства для HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn

    Power supplies zijn een vaak misverstaan en over het hoofd gezien PC-onderdeel. Ook wel een voedingseenheid of PSU genoemd, het onderdeel dat stroom levert op een computer.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    votre commentaire
  • Nieuwe en Hoogwaardige Laptop Adapter HP 633196-001 voor HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn .

    Lader voor HP 633196-001 – Laptop-oplader voor HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn Adapter Charger

    http://www.batterij-pc.nl/adapter-633195-001-17688.htm

    Lader voor HP 633196-001 – Laptop-oplader voor HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn Adapter Charger

    Ingangsspanning:110v-220V UOutput voltage:110v-220V 220W Merknaam:HP Nieuw en lage prijs HP 633196-001, vervangende Laptop adapters. Deze HP 633196-001 charger 110v-220V 220W is de beste kwaliteit als vervanging voor uw originele laptop adapter. Adapter Fit Models: Adapter for HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn  
    Adapter Part Numbers:
    Power Input:

        1x 24-pin Motherboard power

     

        1x 4-pin CPU power

     

        2x SATA power connector



    Part Number:

      633196-001 633195-001 PCA222

    Modellen:

    HP s5-1333cn HP s5-1520cn HP s5-1523cn 
    HP s5-1526cn HP s5-1537cn HP s5-1010cx 
    HP s5-1011cx HP s5-1013cx HP s5-1017cn 
    HP s5-1020cn HP s5-1021cn HP s5-1026cn 
    HP s5-1110cx HP s5-1113cx HP s5-1116cn 
    HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn 
    HP s5-1207cn HP s5-1210cx HP s5-1213cx 
    HP s5-1220cn HP s5-1233cn HP s5-1310cx 
    HP s5-1311cx HP s5-1313cn HP s5-1314cx 
    HP s5-1320cx HP s5-1321cx HP s5-1326cn 
    HP s5-1337cn HP s5-1400cx HP s5-1403cx 
    HP s5-1406cn HP s5-1500cx HP s5-1510cn
    HP s5-1517cx

     

    IS MIJN HP 633196-001 ADAPTER KAPOT?
    Wanneer uw HP 633196-001 laptop- oplader niet meer goed werkt is dit heel vervelend. In de meeste gevallen kunt u hierdoor niet meer normaal gebruik maken van uw laptop. Hieronder leest u welke stappen u kunt doorlopen om te achterhalen of uw adapter kapot is of dat er mogelijk een ander defect is dat u kunt oplossen. In sommige gevallen kunt u eenvoudig een ander onderdeel vervangen zonder dat u een adapter hoeft aan te schaffen.
    Welke melding geeft het besturingssysteem?
    Om een goede diagnose te stellen is het belangrijk te kijken welke informatie Windows (of desnoods een ander besturingssysteem) geeft. Dit is meestal de eerste aanwijzing of uw HP adapter kapot is. Wanneer uw laptop nog aan gaat kunt u rechtsonderin met uw muis over het batterij-icoon voor aanvullende informatie. Sluit de adapter aan en zorg dat de accu in de laptop zit. Meestal geeft Windows één van de volgende meldingen:
    Aan netstroom, accu wordt opgeladen
    >> Accu en adapter zijn beide in orde
    Volledig opgeladen
    >> Accu en adapter zijn waarschijnlijk beide in orde
    Aan netstroom, accu wordt niet opgeladen
    >> Probleem zit meestal in de accu / batterij
    % resterend
    >> Probleem zit meestal in de laptop- oplader
    Overweeg de accu te vervangen
    >> De accu dient vervangen te worden
    Vooral wanneer de laptop alleen een resterend accu percentage aangeeft en ook niet het icoon van een stekker aangeeft is waarschijnlijk de adapter defect. Het icoontje zou namelijk altijd een batterij en een stekker moeten zijn indien de accu geplaatst is en de adapter is aangesloten. Tevens zou de tekst ‘Aan netstroom’ altijd aanwezig moeten zijn zolang de adapter op de laptop is aangesloten. Zo niet, dan is waarschijnlijk uw adapter kapot. U leest hieronder verder hoe u het probleem van de adapter verder vast kunt stellen. Blijkt uit bovenstaande overzicht dat u een vervangende accu nodig? Kijk dan op onze batterij-pc.nl. Hierop vindt u alle gangbare accu’s voor de goedkoopste prijs online.
    Verwijder de accu en test met alleen de HP 633196-001 laptop- oplader
    Indien de laptop helemaal niet meer aangaat of de bovenstaande stappen geen uitsluitsel hebben gegeven, kunt u proberen om de laptop op te starten zonder accu. De meest laptops hebben accu’s die eenvoudig te verwijderen zijn uit de laptop. U vindt op de onderzijde van de laptop één of twee schuifjes die u opzij kunt doen waarna u de accu uit de laptop kunt tillen. Verwijder de accu en sluit de adapter aan en kijk of de laptop dan aan gaat. Doet de laptop nog steeds helemaal niks en gaat er ook op de laptop geen enkel lampje branden? Dan is waarschijnlijk uw adapter kapot.
    Gaat de laptop zonder accu wel aan dan is niet uw adapter kapot maar blokkeert uw accu waarschijnlijk het systeem en heeft u een vervangende accu nodig. U vindt een accu voor vrijwel ieder laptop model op onze batterij-pc.nl.
    Werkt het indicatielampje op de adapter?
    De meeste adapter zijn uitgerust met een indicatielampje dat aangeeft of de adapter correct werkt. Dit lampje hoort aan te gaan wanneer u de adapter op de stroom aansluit. Indien dit lampje niet aangaat is de adapter kapot of zit er een defect in de stroomtoevoer. Om de stroomtoevoer als oorzaak uit te sluiten, raden we aan een ander stopcontact en zo mogelijk een ander netsnoer – indien van toepassing – te gebruiken. Veel adapters gebruiken universele netsnoeren, dus u kunt een netsnoer van een andere, werkende adapter uitproberen om te kijken of de adapter dan wel werkt.
    Werkt de adapter correct met een ander netsnoer? Dan is waarschijnlijk uw netsnoer defect. Een dergelijk netsnoer kunt u bij een bouwmarkt of electronicazaak krijgen.
    Gebruik een multimeter
    Een multimeter is een apparaat waarmee u de spanning en stroomsterkte van de adapter kunt uitlezen. Hiermee kunt u dus meten of de adapter nog de juiste spanning levert. Bij de meeste adapters is de binnenkant de positieve en de buitenkant van de plug de negatieve pool. U kunt dit ook zien op het label onderop de adapter. Wanneer u de multimeter op de juiste punten van de adapter aansluit zou er een spanning te lezen moeten zijn. Het exacte voltage vindt u terug op het label op de onderkant van de adapter. Adapter Bestellen
    Indien u de multimeter juist heeft gebruikt en de adapter geeft geen of een afwijkende spanning dan is de HP 633196-001 adapter kapot. Indien de adapter een te hoge of te lage spanning geeft raden we u aan de adapter direct weg te gooien en niet meer aan te sluiten op uw laptop. Een onjuiste spanning kan schade aanbrengen aan uw laptop. Indien dit het geval is heeft u een nieuwe adapter nodig.
    Wij verzenden naar de Laptop adapter rond Globe [VS, Italië, Polen, Duitsland, Spanje, Frankrijk en Japan, Rusland]. Bekijk meer laptop adapter. Neem contact met ons op als er een probleem is bij het selecteren van de voedingsadapter.

    NL:Lader voor HP 633196-001 – Laptop-oplader voor HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn 
    IT: 633196-001 portatili adattatore per HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn
    PL: Zasilacze do HP 633196-001
    DE: 633196-001 HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn ladegerät Netzteile/Adapters
    FR:Chargeur alimentation secteur HP 633196-001.
    ES: Adaptador: HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn
    US: Charger Adapter and Cord for HP s5-1120cn HP s5-1205cx HP s5-1206cn

    Power supplies zijn een vaak misverstaan en over het hoofd gezien PC-onderdeel. Ook wel een voedingseenheid of PSU genoemd, het onderdeel dat stroom levert op een computer.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    votre commentaire
  • http://www.batterij-pc.nl/
    Koop Clevo W950BAT-4 laptop batterij. korting dit Clevo W950BAT-4 accu is gloednieuwe. Wij bieden de hoogste kwaliteit Clevo W950BAT-4 de laagste prijs, beste service,1 jaar garantie.

    Home > CLEVO laptop accu > accu CLEVO W950BAT-4 > ac adapter

    Clevo W950BAT-4 32wh - 14.8V - Li-ion accu voor Clevo laptop accu

    • Batterijcapaciteit: 32wh
    • Batterijvoltage: 14.8V

    De laptop Clevo W950BAT-4 accu is bovendien grondig getest, uiterst betrouwbaar en met 1 Jaar garantie.

    Met deze Clevo W950BAT-4 accu kunt u weer uren lang draadloos werken, of met een reserve Clevo W950BAT-4 accu extra lang werken zonder stopcontact!Hoge kwaliteit Clevo W950BAT-4 accu's zijn gemaakt van ons eigen merk kwaliteits cellen die zijn gemonteerd in een passende behuizing voor uw Clevo laptop accu laptop, deze zijn 100% compatibel met de orginele accu.

    partnummers:

    modellen:

    Clevo laptop accu

    Waarom bij ons kopen?

    batterij-pc.nl hanteert altijd een lage prijs en dat garanderen we. Vandaar onze "laagste prijs garantie", zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt voor hetzelfde product.we biedt inmiddels laptopaccu’s,laders, autoladers, adapters voor meer dan 7000 verschillende laptopmodellen. Nieuwe laptopmodellen worden razendsnel ontwikkeld en op de markt gebracht, wekelijks komen er nieuwe modellen op de markt en zo ook nieuwe accu’s in de batterij-pc.nl shop.

    Hoe verleng ik het Clevo W950BAT-4 acculeven van mijn laptop?

    • Het beste voor een Clevo W950BAT-4 accu is helemaal opladen en weer helemaal leeg laten lopen. Heeft u een nieuwe Clevo W950BAT-4 batterij aangeschaft? Laadt de Clevo W950BAT-4 batterij dan de eerste maal minimaal 12 tot 24 uur op. Dit zorgt ervoor dat uw batterij volledig opgeladen wordt. Hierna ontlaadt u de batterij volledig zodat de laptop automatisch uitschakelt. Om met de Clevo W950BAT-4 batterij vanaf het begin de volledige capaciteit te behalen laadt u de batterij hierna nogmaals 3 á 4 keer volledig op,en ontlaadt u de batterij daarna volledig.
    • Verwijder de Clevo W950BAT-4 batterij uit uw laptop en bewaar deze op een koele, droge en schone plaats indien u de Clevo W950BAT-4 batterij voor een periode van één maand of langer niet gebruikt. Gaat u de batterij na deze periode weer gebruiken? Zorg er dan voor dat de batterij de eerste keer volledig opgeladen wordt.
    • Verzeker uzelf van maximale batterijprestaties door het optimaliseren van energiebeheer functies, zoals het uitschakelen van het scherm na een aantal minuten, speed-step inschakelen, etc.

    IT: http://www.ebatteria.it/batteria-clevo-W950BAT-4-178351.htm
    JP: http://www.denchiya.org/clevo-W950BAT-4-pc-battery-1775008.htm
    PL: http://www.laptopowbateria.pl/baterie-do-laptopow/clevo-W950BAT-4-178347.htm
    DE: http://www.akkusmir.de/clevo/W950BAT-4-laptop-akku/50213
    FR: http://www.ruebatterie.fr/clevo-W950BAT-4-batterie-2438.htm
    ES: http://www.portatil-bateria.es/CLEVO-W950BAT-4-baterias-32wh-191486.htm
    US: http://www.outeccbattery.com/32wh-clevo-14-8v-32wh-replacement-battery-w950bat-4-6-87-w95ks-42f-14-8v.html
    RU: http://twobattery.com/W950BAT-4-battery-CLEVO-b1775008.htm

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    votre commentaire
  • ’s Nachts opladen is funest voor je batterij, de eerste keer moet je je accu helemaal leegmaken, je telefoon ontploft als je een niet-officiële oplader gebruikt: er bestaan nogal wat fabels over correct gebruik van je smartphone-oplader en -batterij. Tijd voor de feiten.

    Hoe je voorkomt dat je smartphone-accu in no time leegraakt, vertelden we vorige maand in deze 15 accu-tips. Maar waar moet je aan denken bij het opladen? We bespreken de belangrijkste feiten, fabels en aandachtspunten in elf vragen en antwoorden.

    Mijn tien jaar oude [gsm van merk X] doet een week met een volle batterij, maar mijn gloednieuwe [smartphone van merk Y] is binnen een dag leeg! Hoe kan dat?

    Oude(re) telefoons beschikken over veel minder functies dan moderne smartphones. Niet alleen Bluetooth- en internetverbindingen maken veel aanspraak op je accu, maar ook het vaak enorme HD-scherm slurpt energie.

    Ik heb gehoord dat ik de batterij van mijn nieuwe smartphone de eerste keer helemaal moet laten leeglopen. Klopt dat?

    Nee, volgens volgens toonaangevende fabrikanten Apple en Samsung is dit tegenwoordig niet meer nodig. Het is wél verstandig om ‘m in elk geval de eerste keer helemaal tot 100% te laten opladen.

    Bij Hi raden ze zelfs aan om de telefoon de eerste keer zelfs nog iets langer in de oplader te laten zitten, zelfs als de indicator al 100% aangeeft.

    OK. En na die eerste keer, moet ik ‘m dan elke keer tot 100% opladen?

    Nee, dat is niet nodig.

    Gelukkig! Maar kan het kwaad als ik ‘m langer in de oplader laat zitten? Bijvoorbeeld ’s nachts?

    Nee, dat is geen probleem. Je smartphone is slim genoeg om te stoppen met opladen wanneer de accu helemaal vol is.

    Maar dat wil niet zeggen dat je ‘m elke nacht de hele nacht in de lader moet laten zitten. Volgens Mashable doe je langer met je batterij als je ‘m tussen 40 en 80 procent gevuld houdt.

    Maar het kan wel vóórkomen dat je telefoon erg warm wordt, als je niet een officiële oplader gebruikt.

    Dus eigenlijk hoef ik mijn telefoon nooit uit te zetten?

    Jawel, het is zelfs verstandig om ‘m af en toe even uit te schakelen. Doe dit minimaal een keer per week, zeggen ze bij Apple. Voor Android-toestellen kan dit ook geen kwaad.

    Mijn buurman zegt dat kort opladen slecht is. Is dat zo?

    Nee, het is niet erg als je de telefoon na 2 minuten alweer uit de lader haalt. Het zal je nauwelijks extra batterijduur opleveren, maar dat is een ander verhaal.

    Ik heb geen tijd om te wachten. Kan ik mijn smartphone gebruiken tijdens het opladen?

    Ja hoor, ook dat is geen probleem. Pas wel op voor oververhitting. En (nogmaals:) gebruik geen dubieuze nepoplader.

    Bij de kapper heb ik gehoord dat de accu eerst helemaal leeg moet zijn voordat ik ‘m weer aan de lader leg. Is dat echt waar?

    Nee. Moderne telefoons hebben een zogenaamde Lithium-batterij. De levensduur daarvan neemt (een beetje) af wanneer je deze helemaal leeg laat lopen. Hi.nl raadt aan om ‘m uiterlijk rond de 5% aan de lader te leggen.

    Moet ik per se een lader van hetzelfde merk als de telefoon gebruiken?

    Nee. Voor een optimaal resultaat kun je wel het beste een authentieke lader gebruiken, maar opladers van andere grote, vertrouwde merken zijn in principe ook prima.

    Waar je wél goed voor moet oppassen, zijn namaakopladers. Zulke illegale imitaties zien er vrijwel hetzelfde uit als de ‘echte’ laders van iPhone of Samsung of wel merk dan ook, maar ze bevatten meestal geen logo en / of liggen voor een fractie van de werkelijke prijs in de winkel of marktkraam.

    Van wat voor makelij je oplader ook is: let op dat de telefoon niet extreem warm wordt tijdens het laden.

    (Er doen wel enge verhalen de ronde over telefoons die ontploffen of de gebruiker elektrokuteren. Dat laatste overkwam de Chinese stewardess Ma Ailun in 2013. Zij gebruikte haar iPhone 4 die op dat moment aan het opladen was. Naar verluidt deed zij dit met een niet-officiële lader.)

    Dus mijn telefoon kan oververhit raken. Wat is de ideale gebruikstemperatuur?

    Het is aan te raden om je telefoon zoveel mogelijk op kamertemperatuur te houden.

    Samsung-telefoons kunnen volgens Mashable temperaturen aan van -20 tot +50 graden Celcius.

    Apple noemt het vriespunt als laagste aan te raden temperatuur.

    Hoge(re) temperaturen zijn trouwens niet direct rampzalig. Maar hoe hoger de temperatuur, des te groter de kans dat hij sneller ontlaadt en dat de algehele levensduur van het apparaat enigszins afneemt.

    Bedankt voor de tips! Maar nu wil ik even rust aan mijn hoofd. Hoe kan ik mijn telefoon het beste opbergen?

    Als je de telefoon een tijdje niet gaat gebruiken, kun je de batterij het beste ongeveer halfvol laten. Bewaar de telefoon op een koele plaats – niet per se in de koelkast, maar bijvoorbeeld in een kast of kelder.

     

    ADS-40FSG-19 laptop adapter voor LG E1948S E2242C E2249 E1948 PC

    60W laptop adapter voor Google chrome PA-1650-29 PA-1650-29 PA165029

    DA-50F25 laptop adapter voor LG NB3740 S34A1-D Sound Bar

    PA-1450-26 laptop adapter voor ACER Aspire One 722 AO722 EX2519-C62F Z1401-C2XW

    DELL FV993 PG6RC voor DELL Precision M4600 M6600 serie li-ion 60WH 11.1V

    MSI BTY-M6F voor MSI GS60 serie Laptop Official  Li-ion 4640mAh/52.89WH 11.4V

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire