• U bent van plan om een nieuwe laptop te kopen. Waarom nu en waar moet u op letten?
    In deze tijd van economische onzekerheid zijn veel producten duurder geworden. Denk aan een liter brandstof aan de pomp of onze maandelijkse zorgpremie. Opvallend daarom dat computers alleen maar goedkoper zijn geworden. De oorzaken hiervoor zijn divers en variëren van een technologische ontwikkeling die harder is gegaan dan de behoefte van de gemiddelde gebruiker tot de overproductie van geheugenmodules.

    De economische crisis heeft ervoor gezorgd dat men, ondanks de lage prijzen, toch heeft besloten de huidige laptop nog een jaartje te blijven gebruiken. Een oude laptop kan door zijn traagheid veel ergernis opleveren en door zijn ouderdom hoge reparatiekosten. Bovendien heeft Windows 7 zijn eerste service pack gehad en is dit een werkelijk uitstekend platform om op over te stappen. Al bij al een ideale gelegenheid om nu een nieuwe laptop aan te schaffen.

    Een nieuwe laptop online kopen of niet?

    De beslissing voor een nieuw systeem is genomen en u gaat zich offline dan wel online oriënteren. Maar waar begint u? Niet alleen de computerzaak op de hoek maar ook de plaatselijke supermarkt, witgoedzaak en multimediastore hebben tot tientallen modellen op de schappen staan. Dan hebben we het nog niet gehad over de honderden online webshops welke vechten om de allerlaagste prijs.
    Waar bent u nu het beste af? Dat ligt geheel aan u. Wilt u zich goed laten informeren en ook een stukje service/ondersteuning achteraf, dan bent u nog steeds het beste af bij de computerspeciaalzaak op de hoek. Wees u er wel van bewust; service kost geld. En dus betaalt u meer voor hetzelfde systeem dan bij de supermarkt of online. Logisch.

    Weet u exact wat u wilt en bent u een gevorderde gebruiker die het niet erg vindt om in geval van problemen het systeem op te sturen, dan kunt u veel geld besparen door online te kopen.
    In beide gevallen kunt u gebruik maken van dit artikel als basis, zodat u goed beslagen ten ijs komt. Ik ga u namelijk vertellen waar u op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe laptop.

    Schermformaat

    Eerste belangrijke keuze is het schermformaat. Wanneer u in de winkel de showroom bekijkt zult u zien dat de definitie “compact” niet meer helemaal van toepassing is wanneer het beeldscherm van de laptop 17 inch of groter is. Zowel het formaat als het stroomverbruik zorgen ervoor dat deze maat notebooks vooral geschikt is als vervanger van uw PC en dus met name in huis gebruikt zal worden. Als u de laptop regelmatig meeneemt dan is mijn advies om te kiezen voor een formaat van maximaal 15,6 inch. Gebruikt u de laptop vrijwel uitsluitend onderweg, ga dan voor maximaal 14 inch.

    Processor

    Volgende punt; de specificaties. In elke advertentie wordt er volop gestrooid met technische termen. Met name de GigaHertzen (GHz) en GigaBytes (GB) zijn hierbij populair. Maar is een laptop die meer GHz of GB heeft automatisch beter dan een met minder? Nee.
    De belangrijkste graadmeter voor de verwerkingscapaciteit van de laptop is de processor. Deze is doorgaans van het merk AMD of Intel. Binnen dit artikel beperk ik mij tot Intel aangezien zij momenteel een selectie processoren aanbieden met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Intel levert voor notebooks voornamelijk onderstaande processortypen, gerangschikt op het gebruikstype, prestaties en energieverbruik:

    Intel Atom: Extreem mobiel, extreem laag energieverbruik
    Intel Celeron: Budget model, zeer laag energieverbruik
    Intel Pentium: Instapmodel, laag energieverbruik
    Intel Core i3: Basis prestaties, laag energieverbruik
    Intel Core i5: Hoge prestaties, gemiddeld energieverbruik
    Intel Core i7: Zeer hoge prestaties, hoog energieverbruik

    Nu kan het zo zijn dat een processor uit de i3-serie een lager GHz getal heeft dan een processor uit de Pentium serie. Omdat de i3 echter uit een meer geavanceerde serie komt zal deze in bijna alle gevallen toch sneller zijn. Laat u dus niet verleiden alleen naar de GHz-waarde te kijken.

    Harde schijf /werkgeheugen

    Op het vlak van geheugen onderscheiden we twee onderdelen. Werkgeheugen en de grootte van de harde schijf. Zij staan volledig los van elkaar. Het werkgeheugen biedt ruimte om de programma’s te laden welke u op enig moment gebruikt. Dit geheugen wordt telkens opnieuw gevuld als u een ander programma opstart. Gangbare hoeveelheid: 4GB. Minimaal aangeraden: 2GB.

    De harde schijf bevat al uw opgeslagen gegevens. Programma’s, downloads, muziek, foto’s, etc. Hoe meer GB uw harde schijf kan bevatten hoe meer u kunt opslaan. Gangbaar: 500GB. Minimaal aangeraden: 320GB.

    Videokaart

    De processoren van Intel hebben veelal een (Intel HD) videokaart ingebouwd. Deze zorgt ervoor dat het beeld op het scherm komt en ook voor de verwerking van speciale effecten zoals 3D. Voor normaal gebruik (internet, DVD en tekstverwerker) voldoet elke videokaart prima en dus ook de Intel HD. Wanneer u echter wilt werken met zware grafische programma’s zoals Photoshop, CAD of 3D games dan is het van belang hier kritisch naar te kijken en te kiezen voor een laptop met van processor gescheiden, gespecificeerde videokaart.
    Gescheiden videokaarten zijn er in alle soorten en prijsklassen. Populair op dit moment zijn de ATI Radeon 6xxxM kaarten (bijv. de 6490M) en de Nvidia Geforce GT(X) (bijv. de GT555). Beide modellen hebben doorgaans een eigen werkgeheugen van 1GB of meer. Het voert te ver om hier in dit artikel verder op in te gaan. Op het internet kunt u over bovengenoemde grafische chips zeer uitvoerige tests vinden.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire
  •  

    IPC-8600S 7"Touch screen HD resolution ONVIF IP CAMERA SDI Monitor PTZ TESTER

    PTZ TESTER korting tot 30%, SLA OP € 172.73

    • Staat: Nieuw
    • Productcode: ECNM10142 SDI Monitor
    • Normale prijs: € 575.78
    • Onze prijs: € 403.05
    • Voorraad: Op voorraad !
    • Contact: info:batterij-pc.nl

    Beschrijving

    7" Wide view capactitive touch screen / ONVIF / Support more than 30 IPcamera image test (Hikvision, Dahua, Honeywell, Samsung etc) / Mobile ClientVIdeo / 12V 2A power output / 5V 2A power bank/ PoE power supply / HDMI output/WIFI

    WIFI IPcamera tester is great CCTV tools for IP camera installation andmaintenance, both for Analog, Analog SDI Camera and IP camera test, built invideo level meter, Analog anddigital video signal output,
    IP address scan,Ping test, Port flashing, cabletest,
    easy to operate Improved IP cameratester, After charging 7~8 hours, normal working time 16 hours, built inWIFI,test Wireless IP Camera;
    12V 2A power output for camera , 48V PoE powersupply,
    Directly provide PoE power to IP Camera 5V 2A poweroutput(as a powerbank 13000mAh),
    HDMI output ; Audio input and output,
    Network bandwidthtesting, image 180degree rotating,
    the power and networkports on the top ofthe tester, easy to connect the cable.

    Applications:

    CCTV system installation and maintenance
    Network cabling project installationand maintenance—Dome camera IP cameratesting
    Video transmission channel testing—PTZ controller

    Features:

    7"TFT-LCD touch screen, 1024*600 resolution
    Built-in WIFI, 10/ 100m Lan Port
    HD SDI camera test
    Support ONVIF camera test
    Support more than 40 customized IP camera protocols such as DAHUA, KEDA, SAMSUNG, HIKVISION and TIANDY cameras etc.
    Support Video Mangement Software to directly test the network cameras.
    Display IP camera's image by its genuine resolution, support 1080P.
    ONVIF PTZ control / videol record and playback / snapshot / 4 x zoom the image display and video output.
    Analog camera images display / PTZ control
    Analog video level meter , PEAK level, SYNC level and COLOR BURST measurement.
    Output color bars and the testing image of the digital / analog camera
    PoE 24W / 12V 2A power output / USB 5V 2A as a power bank
    Support 1080P HD video and MKV media files play etc.
    HDMI output, 1920*1080P resolution.
    PING, IP address scan, port finder and link test etc.
    Audio in / out, recording and storage.
    Lithium lon polymeer battery, working time lasts 15 hours.

    MODE IPC-8600
    Display 7 inch Capacitive touch screen , resolution 1024 (RGB) x600
    Network port 10/100M auto adjust,RJ45
    WIFI Built in WIFI, speeds150M, receive wireless camera imageetc
    IP camera type ONVIF, ACTi, Dahua IPC-HFW2100P, Hikvision, DS-2CD864-E13,Samsung SNZ-5200, Tiandy TD-NC9200S2, Kodak IPC120L, Honeywell HICC-2300T,Aipuwaton IP5000-BC-13MP/IRS06-13MP, fine-Tida IPC, FSJ BY-1080Q, WEISKY IPCcamera etc.
    Video level test 1 channel BNC Input & 1 channel Output , NTSC/PAL (Autoadapt)
    Video level meter PEAK video signal level, SYNC signal level, COLOR BURST chromalevel measurement
    Zoom Image Support Analog camera and IP camera image zoom /move Snapshots,Video record, Record playback image Screenshots, record , save , view and recordplay back
    HDMI output 1 channel HDMI output,support 1920*1080P
    12V/2Apower output Output DC12V/2A power for camera
    5V power output 5V 2A power output, as a mobile phone Power bank
    PoE power output 48V PoE power output, Max power 24W
    Audio test 1 channel audio signal input, test whether sound normal, 1channel audio signal, to connect headphone
    PTZ control Support RS232/RS485 control, Baud 600-115200bps, Compatiblewith more than 30 protocols such as PELCO-D/P, Samsung, Panasonic, Lilin, Yaan,etc
    Video Signal Generator Output one channel PAL/NTSC color bar video signal for testingmonitor or video cable. (red, green , blue, white and black color )
    Network color bar generator Local side PC can login the tester, send the signal by network, test network connection communication whether normal
    Color bar generation Output one channel PAL/NTSC colorbar video signal for testingmonitor or video cable.
    UTP cable test Test UTP cable connection status and display in thescreen. Read the number on the screen
    Data monitor Captures and analyzes the command data from controllingdevice,also can send hexadecimal
    Network test IP address scan, link scan, Ping test, Quickly search theconnection IP camera and other device IP address
    Cable scan Search the cable by the audio signal
    PoE test Measurement POE switch or PSE power supply voltage and cableconnection status
    Power
    External Power Supply DC 12V 2A
    Battery Built-in 7.4 Lithium polymer battery, 6500mAh
    Rechargeable After charging 7-8 hours, Normal working time 16hours
    Parameter
    Operation setting Capacitive touch screen, OSD menu, Chinese/ English
    Auto off 1-30 (mins)
    General
    Working Temperature -10---+50
    Working Humidity 30%-90%
    Dimension / Weight 231 mm x 172mm x 52mm / 1.26KG

    Package Includes:

    1x CCTV Tester
    1x Adaptor DC 12V 2A
    1x Network Cable Tester
    1x Polymer Lithium ion Battery (7.4V DC 6500mAh)
    1x BNC Cable
    1x RS485 Data Cable
    1x Output Power Cable
    1x Audio Cable
    1x Safety Cord
    Tool Bag
    Manual
    4G SD Card

    Over batterij-pc.nl - Elektronica accessories

    Welkom bij batterij-pc.nl! Batterij-pc.nl is een online retailer in elektronica accessoires, waaronder IPC-8600S 7"Touch screen HD resolution ONVIF IP CAMERA SDI Monitor PTZ TESTER. Wij leveren nieuwe en hoogwaardige IPC-8600S 7"Touch screen HD resolution ONVIF IP CAMERA SDI Monitor PTZ TESTER.

    Daarnaast hebben wij een uitgebreid aanbod Elektronica accessoires zoals een computers accessoires, mobiele telefoon accessories of gadgets In onze shop vindt u een uitgebreid assortiment elektronica producten. Alle soorten aansluitkabels, keyboards, Verlichting, leuke gadgets, maar ook toebehoren voor uw mobiele telefoon of foto apparatuur. Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit de bekende merken, zoals Samsung, Acer, Apple, Sony, Dell, en Apple en meer aan. ✓Snelle levering. ✓Goede service. ✓Hoge kwaliteit. ✓Lage prijs.

     

     

     

     

     

    U bevindt zich hier: Home > electronics > IPC-8600S 7"Touch screen HD resolution ONVIF IP CAMERA SDI Monitor PTZ TESTER

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    1 commentaire
  • Aankoop van MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS, goede en voordeligeKopen. Goedkoop MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS met de beste prijs. 1 jaar garantie op elke MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS . Snel Geleverd, Veilig betalen, 30 dagen niet goed, geld terug!

    MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS

    MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS

    Toshiba korting tot 30%, SLA OP € 8.1

    • Staat: Nieuw
    • Productcode: ECNM10159 MEMORY CARD
    • Normale prijs: € 27.01
    • Onze prijs: € 18.91
    • Voorraad: Op voorraad !
    • Contact: info:batterij-pc.nl

    Beschrijving

    Brand New in sealed retail package!!!
    With FlashAir, you do not need to pull your SD card from your camera and upload pictures to your PC in order to share them. for The Toshiba Wireless SD Cards includes a wireless LAN chip which allows you to share your pictures with your friends next to you or use your smart phone or tablet to upload the images to a social media platform, just after you’ve taken them.
    Additional Specifications:
    - Wireless data transfer of the data stored on the FlashAir SD Card. Any kind of data stored on FlashAir can be read and transferred by using standard WLAN communication. For example photos taken with digital cameras can be transferred by wireless communication to a PC, smartphone or Tablet PC.
    - Easy wireless setting, It is easily possible to set up the connection from PC and smartphone.
    - Low power consumption, wireless function is switched ON only when necessary to prevent wasteful power consumption of the battery.
    - Multiple connections, Data sharing by multiple connections simultaneously. The Access Point created by FlashAir™ can be accessed by several remote hosts at the same time.
    - To ensure compatibility, look for the SDHC logo on the product or packaging of your Camera. Please check for compatibilty with your device manufacturer for details before purcahse.

    Over batterij-pc.nl - Elektronica accessories

    Welkom bij batterij-pc.nl! Batterij-pc.nl is een online retailer in elektronica accessoires, waaronder MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS. Wij leveren nieuwe en hoogwaardige MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS.
    Daarnaast hebben wij een uitgebreid aanbod Elektronica accessoires zoals een computers accessoires, mobiele telefoon accessories of gadgets In onze shop vindt u een uitgebreid assortiment elektronica producten. Alle soorten aansluitkabels, keyboards, Verlichting, leuke gadgets, maar ook toebehoren voor uw mobiele telefoon of foto apparatuur. Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit de bekende merken, zoals Samsung, Acer, Apple, Sony, Dell, en Apple en meer aan. ✓Snelle levering. ✓Goede service. ✓Hoge kwaliteit. ✓Lage prijs.

    U bevindt zich hier: Home > electronics > MEMORY CARD for TOSHIBA SDHC FLASHAIR WIFI Class 10 16GB 16G 16 G GB SD HC WIRELESS

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    votre commentaire
  • Aankoop van 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger, goede en voordeligeKopen. Goedkoop 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger met de beste prijs. 1 jaar garantie op elke 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger . Snel Geleverd, Veilig betalen, 30 dagen niet goed, geld terug!

    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger

    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger

    LED Headlamp korting tot 30%, SLA OP € 8.1

    • Staat: Nieuw
    • Productcode: ECNM10155 LED Headlamp HeadLight
    • Normale prijs: € 27.00
    • Onze prijs: € 18.90
    • Voorraad: Op voorraad !
    • Contact: info:batterij-pc.nl

    Beschrijving

    Battery is included!!!
    Rechargeable Headlamp Features and Specifications:
    100% Brand New and High Quality
    Model of LED: 3x XM-L T6
    Output bright can come to max 5000 lumens [lm]
    Internal wiring applies the high efficient booster circuit, working voltage is wide and can utilize the batteries in the largest extent
    Waterproofing design
    Adjustable base is provided for each head lamp, with back and forth inclination
    One button switch : 1x XM-L T6/ 2x XM-l T6/ 3x XM-L T6/ Flashing
    Model of Battery required: 2x 18650 3.7v
    Color: Black
    Package Contents:
    1x 3x XM-L T6 5000Lm Rechargeable Headlamp
    1 X AC Charger(US UK AU EU Plug)
    1 X Car Charger
    2 X 18650 3.7V rechargeable batteries

    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger
    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger
    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger
    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger
    5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger

    Over batterij-pc.nl - Elektronica accessories

    Welkom bij batterij-pc.nl! Batterij-pc.nl is een online retailer in elektronica accessoires, waaronder 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger. Wij leveren nieuwe en hoogwaardige 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger.
    Daarnaast hebben wij een uitgebreid aanbod Elektronica accessoires zoals een computers accessoires, mobiele telefoon accessories of gadgets In onze shop vindt u een uitgebreid assortiment elektronica producten. Alle soorten aansluitkabels, keyboards, Verlichting, leuke gadgets, maar ook toebehoren voor uw mobiele telefoon of foto apparatuur. Ons assortiment bestaat voor een groot deel uit de bekende merken, zoals Samsung, Acer, Apple, Sony, Dell, en Apple en meer aan. ✓Snelle levering. ✓Goede service. ✓Hoge kwaliteit. ✓Lage prijs.3

    U bevindt zich hier: Home > electronics > 5000LM 3x XM-L T6 LED Headlamp HeadLight + Battery + Car Charger

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks Pin It

    votre commentaire
  • Er doen veel verhalen de rondte over het opladen van je telefoon zodat je accu zo lang mogelijk ‘goed’ blijft. Het is immers gewoon ronduit vervelend als je na verloop van tijd merkt dat je accu het aan het begeven is. Zeker wanneer je de accu niet kunt vervangen, zoals bij een iPhone 6, 6s of Sony Xperia Z3. Veel advies klopt inmiddels echter niet meer terwijl laadgedrag dat vroeger uit den bozen was, nu juist heel verstandig is. Allemaal dankzij de verandering van de accutechniek. Hier een aantal handig tips zodat jij de (lithium) accu van je smartphone in topconditie houdt.

    Vroeger…..

    Het meest gehoorde advies over het laden van je accu, is dat je hem helemaal leeg moet trekken en daarna ook weer helemaal op moet laden. Vroeger met de accu’s op basis van Nikkel was dit inderdaad het geval. Echter gebruiken de moderne smartphones tegenwoordig (bijna) allemaal lithium accu’s.

    De kwaliteit van deze lithium accu’s wordt doorgaans uitgedrukt op basis van het aantal laadcycli. Een laadcyclus is een volledige lading van 0 naar 100%. Het maakt daarbij niet uit hoe je die 100% verdeelt. Twee keer de accu voor 50% laden is dus evengoed een laadcyclus als de accu vijf keer 20% laden. Een fabrikant stelt bijvoorbeeld dat de maximale laadcapaciteit voor minimaal 95% intact blijft na minimaal 500 laadcycli.

    Oudere accu’s sleten veel meer per laadbeurt. Daarbij maakte het dus wel uit hoe vaak je het toestel aan de lader legde en was het dus zaak om elke laadbeurt maximaal uit te nutten. Vandaar de oude regel om je accu helemaal op te laden en te ontladen. Hieronder de beste laadtips voor de moderne lithium accu’s.

    1. Laad tijdig op

    Waar je vroeger je accu het beste helemaal leeg kon trekken, is dat met een moderne accu dus niet meer. Zorg ervoor dat je het toestel dus tijdig aan de lader legt. Dat voorkomt niet alleen irritatie van een lege telefoon als je toch plotseling weg moet met een bijna lege accu. Het zorgt er ook voor dat je accu in de best mogelijke conditie blijft. Opladen wanneer de accu ongeveer 40 tot 30% heeft is een goede richtlijn.

    2. Gebruik de originele lader

    Dit lijkt een open deur maar vaak ligt een gsm niet aan de acculader van het betreffende toestel, maar aan een laadkabel die toevallig het dichtst in de buurt lag. Door de acculader te gebruiken die bij je toestel hoort, weet je zeker dat de accu snel en veilig laadt. Dus niet té snel waardoor er teveel ‘laadstress’ op de accu komt te staan. Door te snel teveel spanning in de accu te proppen, slijt de accu namelijk. Gebruik dus bij voorkeur ook geen ‘turbo lader’.

    3. Laad niet te lang door

    Hoewel veel acculaders en toestellen tegenwoordig het laden automatisch tegenhouden op het moment dat de accu vol is, is het toch verstandig om je toestel niet constant aan de lader te hangen. Vaak gebeurt dit ’s nachts terwijl we slapen en je toestel aan de lader bij ligt te komen van een drukke werkdag. Door constant aan de lader te liggen, blijft er activiteit aanwezig in de accu én verbruik je onnodig stroom. De lader blijft als het ware constant de accu vertellen dat er stroom beschikbaar is en de accu blijft constant zeggen dat hij deze niet nodig heeft. Dit kan tot gevolg hebben dat de maximale laadcapaciteit na verloop van tijd afneemt.

    4. Gedeeltelijk opladen is beter

    Zoals we al schreven, was het vroeger het slimst om je accu helemaal in één keer op te laden. Met de Lithium accu’s is het juist slimmer om de lading altijd tussen de 40 en 80% te houden. Zo treden de negatieve effecten van teveel ontladen of opladen nauwelijks op. Vergelijk het met sporten. Nooit sporten is niet gezond, maar jezelf elke dag tot het gaatje uitputten is dat ook niet. Een mooie balans is belangrijk.

    5. Let op de temperatuur

    Het ideale werkgebied van een accu ligt tussen de 0 en 35 graden Celsius. Laadt de accu daarom op kamertemperatuur op. Zorg er ook voor dat je smartphone niet vol in de zon ligt tijdens het laden. Dan wordt deze namelijk al snel warmer dan 35 graden. Ook het gebruik van je smartphone in zeer hete en koude temperaturen is af te raden omdat hierdoor de capaciteit achteruit gaat.

    6. Laad het toestel de eerste keer volledig op

    Fabrikanten laden toestellen meestal ongeveer 40% op voordat deze verscheept worden. Dit zorgt ervoor dat de accu genoeg stroom heeft om het natuurlijk wegvloeien van energie uit de accu op te vangen zonder té weinig spanning te hebben. Een Lithium-Ion accu mag namelijk niet helemaal leeg raken. En de accu is niet dermate ver opgeladen dat er teveel interne spanning is waardoor de accu sneller in capaciteit mindert. Wanneer je een nieuwe smartphone in gebruik neemt, raden we je aan om deze 5 tot 6 uur aan de lader te leggen zodat deze volledig opgeladen is. Daarna is regelmatig opladen en tijdig ontkoppelen het advies.

    7. Zet het toestel uit tijdens opladen

    Wanneer je de accu tegelijk laadt en ontlaad doordat je het toestel gebruikt, kan de maximale capaciteit versneld afnemen. Het beste is dus om de gsm helemaal uit te zetten op het moment dat deze aan de lader gaat. Niet alleen is het toestel dan het snelst weer opgeladen, maar hij blijft ook nog eens in perfecte conditie. Uiteraard kan het niet heel veel kwaad om je toestel te gebruiken tijdens het laden, maar beter is het dus om dit niet te doen.

    Bruikbaarheid is het belangrijkst

    Als je de bovenstaande tips opvolgt, blijft de conditie, oftewel de maximale laadcapaciteit van je accu, optimaal. Echter is het wel belangrijk om het geheel in perspectief te plaatsen. Je moet namelijk wel op een normale manier van je smartphone gebruik kunnen maken. Dus voel je niet bezwaard als je toch een keer een andere lader gebruikt, of het toestel de hele nacht op laat laden. Ja, je accu zal hierdoor sneller achteruit gaan, maar hij wordt er niet direct heel veel slechter van. Doe je dit structureel, dan merk je het verschil na verloop van tijd natuurlijk wel. Heb je dus de keuze, dan is het verstandig om je Lithium accu op te laden volgens de bovenstaande tips. En mocht je ooit eens een andere manier zoeken om je toestel van stroom te voorzien, dan zijn er genoeg leuke opties.

    Partager via Gmail Delicious Technorati Yahoo! Google Bookmarks Blogmarks

    votre commentaire